Доскоро в Северна Корея работниците са получавали за своите извънредни

...
Доскоро в Северна Корея работниците са получавали за своите извънредни
Коментари Харесай

Контрабанда на пайове се развъртя в Северна Корея

Доскоро в Северна Корея служащите са получавали за своите изключителни работни часове шоколадови пайове, само че те към този момент са неразрешени, защото за вкусните сладкиши е зародил черен пазар.

Тези шоколадови пайове в действителност съставляват две шайби, които са направени от пандишпанов блат и които са слепени с крем. Отгоре са щедро полети с шоколад.

Може да ви се коства прекомерно необичайно, само че на пръв взор елементарните бисквити са един от главните артикули на контрабандната промишленост сред Южна и Северна Корея.

От 2004 година насам жителите на Северна Корея могат да работят в индустриалния парк Кесон, който се намира на 10 километра от демилитаризираната зона. Според разпоредбите, обаче, всички служащи, които работят там, нямат право да получават никакви парични бонуси при удължено работно време.

Паричните поощрения за дългата работа били сменени с хранителни артикули и по-точно с апетитни шоколадови пайове. Вкусните шоколадови изкушения станали същински шлагер сред служащите – те осъзнали, че десертът е прекомерно безценен, с цел да бъде изяждан. Именно по тази причина решили да го продават на черния пазар в Пхенян – шоколадовите пайове били пускани на доста високи цени.

В Сеул тези сладки се продавали за към 50 цента, а в Пхенян цената им достигала до 10 $.

Макар че тази вест звучи комично и може да се одобри като провокация и небивалица на Южна Корея, тя в действителност е напълно действителна. Всичко това е документирано от разнообразни американски медии – вестник Вашингтон поуст, телевизия Би Би Си и други

Когато през миналата година индустриалният парк Кесон затвори за няколко месеца поради съществено разтягане на връзките сред Северна и Южна Корея, цената на един от тези вкусни шоколадови десерти се нараснала.

За страдание шоколадовите произведения били неразрешени в Северна Корея, настояват служащи пред южнокорейския вестник Чосун. Работниците в индустриалния комплекс към този момент не могат да получава пайове за подучване, само че въпреки всичко изключителният им труд ще бъде обезщетен по различен метод. Пайовете били сменени с кафе, шоколад и наденици.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР