Доскоро те бяха просто принц Чарлз и херцогиня Камила –

...
Доскоро те бяха просто принц Чарлз и херцогиня Камила –
Коментари Харесай

Чарлз и Камила: ЗАБРАНЕНАТА любов, която ОЦЕЛЯ 5 десетилетия и стигна до ТРОНА

Доскоро те бяха просто принц Чарлз и херцогиня Камила – двама влюбени, които останаха дружно след доста обществен скандал, минаха през това да станат публична кралска двойка и през днешния ден към този момент са крал и кралица консорт на Англия. Връзката им е постоянна и наподобява съдбовно предопределена, оцелявайки след унищожителното обществено отрицание. Една обич, почнала почтено, прераснала в най-скандалната спекулация през последните десетилетия. Любов, за която несъмнено си заслужава да се опише. Прочетете до дъно и проследете малко по малко трагичния път на Чарлз и Камила – дамата, която от държанка стана кралица.


Да израснеш с очакванията на една цяла нация върху себе си
Още от самото си раждане, Чарлз е подложен на нескончаем интерес като правоприемник на майка си кралица Елизабет II. През 1970 година престолонаследникът е на 22 години, когато се среща с година по-възрастната от него Камила Шанд на мач по поло. Според някои клюки посред им незабавно има искри, като на Камила се приписват думите: „ Моята прабаба е била държанка на вашия пра-пра-дядо... Чувствам, че имаме нещо общо. “

Едно съдбовно разминаване
Двамата стартират да излизат, само че връзката им е прекратена от заминаването на Чарлз за работа в Кралския флот. Той не предлага брак на обичаната си и това ще предопредели ориста освен на тях двамата, за доста години напред.

Когато се завръща вкъщи, Камила към този момент е сгодена за Андрю Паркър Боулс, с който се познават още от 60-те години. Тя се омъжва за Паркър Боулс през юли 1973 година Двойката се снабдява със наследник, Том, през 1974 година и щерка на име Лора през 1978 година По това време Чарлз към момента е в другарски връзки с някогашната си и даже става кръстник на най-голямото ѝ дете.
Бракът с Даяна
Чарлз стартира да се среща с Даяна Спенсър през 1980 година, откакто към този момент е излизал и с нейната сестра Сара. Когато се срещат, Даяна е едвам на 16 години. Двамата афишират годежа си през февруари 1981 година и се женят същия юли. По това време Даяна към този момент е навършила 20 година, до момента в който младоженецът е на 32. През 1991 година Даяна разкрива пред биографа Андрю Мортън, че на сватбата си е търсила с очи Камила измежду гостите. Тя си спомня: „ Знаех, че е там, несъмнено. Потърсих я. И по този начин, вървейки по пътеката, забелязах Камила, с неясно сива шапка с воал. “



Синът на Чарлз и Даяна – Уилям, се ражда през юни 1982 година, а вторият им правоприемник, Хари - през септември 1984 година Въпреки това бракът им не се развива добре.
Аферата, която раздруса света
Чарлз и Камила в последна сметка стартират да се виждат, до момента в който към момента са женени надлежно за Даяна и Паркър Боулс. Според биографията на Чарлз аферата стартира към 1986 година

Премиерът Джон Мейджър разгласи през декември 1992 година, че Чарлз и Даяна са се разделили. Препис на телефонен диалог от 1989 година сред Чарлз и Камила е оповестен единствено месец по-късно, през януари 1993 година Скандалът става прочут като „ Камилагейт “. В изтеклия 6-минутен разговор се чуват неуместни детайлности, до момента в който дългогодишните любовници си мечтаят по какъв начин ще бъдат интимни един с различен.

Чарлз проговаря за слуховете за невярност в документалния филм от 1994 година „ Charles: The Private Man, the Public Role “, потвърждавайки, че е бил „ правилен и честен “, до момента в който е бил женен за Даяна, „ до момента в който бракът не се е разпаднал окончателно, откакто и двамата сме опитвали “ да го спасят. Той също по този начин назова Камила своя „ страхотна другарка “, добавяйки: „ Тя е моя другарка от доста дълго време – и ще продължи да бъде такава доста дълго време. “



През 1995 година Даяна проговаря за връзките сред Камила и Чарлз в скандално и искрено изявление си за BBC Panorama. „ Е, в този брак бяхме трима, тъй че беше малко пренаселено “, споделя сбито тя.

Камила и Паркър Боулс завършват развода си през март 1995 година, до момента в който Чарлз и Даяна вършат същото през август 1996 година Даяна умира в автомобилна злополука през август 1997 година - загуба, която раздрусва английската нация.
Една загадка обществена връзка
Говорител на Чарлз удостоверява през юли 1998 година, че Камила се среща с Уилям за първи път. По това време се чака тя да бъде показана на Хари напълно скоро. Не всички в кралското семейство обаче утвърждават обществената връзка на Чарлз с Камила. Лос Анджелис Таймс разкрива, че когато станало въпрос за празненството за 50-ия рожден ден на Чарлз, „ кралица Елизабет II и принц Филип не одобрявали връзката на на техния наследник с Паркър Боулс и предпочитали да стоят настрани “.

Чарлз и Камила се появяват обществено дружно за първи път през януари 1999 година, когато той провежда празненство за 50-ия рожден ден на сестра си в Лондон. Въпреки че идват поотделно, те напущат церемонията дружно. Връзката им е подложена на унищожителна рецензия от страна на обществеността. „ Беше извънредно. Беше доста противен миг и не бих го поискала и на най-големия си зложелател “, споделя Камила пред Дейли Мейл през май 2017 година „ Нямаше да го преживея без фамилията ми. “


Кралицата се среща с Камила
През 2000 година кралицата най-накрая се съгласява да се запознае с Камила. Според Би Би Си, Елизабет е отказвала да се срещне с Камила дълго време, макар че Чарлз е бил сериозен в желанията си към нея. Всичко обаче се трансформира, когато кралицата приема покана за 60-ия рожден ден на гръцкия крал Константин в резиденцията на Чарлз, Хайгроув. Съгласието на кралица Елизабет най-сетне да се срещне с приятелката на сина си явно е голяма стъпка напред за кралското семейство. На събитие за Националното сдружение по остеопороза в Съмърсет Хаус в Лондон на идната година Чарлз и Камила са снимани да се прегръщат и целуват, доказвайки, че връзката им става все по-сериозна.
Годеж и женитба
Двойката се реалокира в Кларънс Хаус през август 2003 година Годежът им е разгласен през февруари 2005 година Те се венчаят на гражданска гала в Уиндзор Гилдхол през април 2005 година Кралицата и принц Филип не участват на сватбата, само че се появяват на приема в замъка Уиндзор. След сватбата Камила става херцогиня на Корнуол, а не принцеса на Уелс, купа, която постоянно ще принадлежи на Даяна.



През 2010 година Чарлз провокира бурна реакция, откакто загатва в изявление, че Камила „ може да бъде “ оповестена за кралица, когато той стане крал. Въпреки това от двореца разясняват, че херцогинята ще стане принцеса-консорт, когато му пристигна времето.

Камила и Уилям са назначени в Тайния съвет на кралицата през юни 2016 година, което ги слага в групата на най-високопоставените съветници на монарха.
Те са известни със своята поверителност, само че са били улавяни и в моменти на деликатност и обвързаност. „ Можете да си визиите, че това е същинско, същинско предизвикателство “, споделя Чарлз пред CNN през 2015 година за работата на брачната половинка си като кралска персона. „ Но съгласно мен тя е брилянтна в метода, по който се оправя с тези неща. “
Стабилен и дългогодишен съюз
Въпреки натиска, който идва с техния статут в кралската институция, Чарлз и Камила сякаш намират спокойствието и хармонията в фамилния си живот „ Винаги е отлично да имаш някого, който чувстваш, че те схваща и желае да те насърчи “, изяснява той. „ Въпреки че тя сигурно ми се подиграва, в случай че стартира да виждам прекомерно съществено на нещата в живота ни. И всичко това ми оказва помощ. ”

Чарлз и Камила отпразнуват 15-тата годишнина от сватбата си през април 2020 година Тогава те разгласяват своя фотография в Бъркхол, където са сложени под карантина на фона на пандемията от ковид, дружно с кучетата си Блубел и Бет.


Благословията на Кралицата
Камила приказва за приоритизирането на брака си в едно от редките си изявленията за английския „ Вог “: „ Понякога не е елементарно, само че ние постоянно се опитваме да имаме избран миг от деня, когато се срещаме “, споделя тя. „ Понякога сме като кораби, които се разминават в нощта, само че постоянно сядаме дружно, пием чаша чай и обсъждаме деня си. Имаме си своя миг. Прекрасно е да наваксваме, когато имаме малко време. “

През февруари 2022 година, седем месеца преди гибелта си, кралица Елизабет обявяви, че Камила ще получи купата кралица консорт, когато Чарлз се възкачи на трона.
„ Когато след известно време моят наследник Чарлз стане крал, знам, че вие ​​ще окажете на него и брачната половинка му Камила същата поддръжка, която оказахте на мен “, показа монархът в изказването си тогава. „ И моето откровено предпочитание е, когато това време пристигна, Камила да бъде известна като кралицата консорт, защото продължава своята лоялна работа. “

През тази година Чарлз и Камила уважиха платинения празник на кралицата, отбелязвайки нейните 70 години на трона. Като част от тържествата, двойката застана до Нейно Величество, Уилям, Кейт и техните деца, като всички помахаха на тълпата от балкона на Бъкингамския замък.


Период на печал и смяна
През последните дни Чарлз и Камила се насочиха към двореца Балморал в Шотландия, с цел да бъдат до майка му в часовете преди гибелта ѝ.

Чарлз показа своята откровена респект, скърбейки за загубата на майка си. „ Знам, че загубата ѝ ще бъде надълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общественост, както и от безчет хора по света “, гласи изказването му. „ В този интервал на печал и смяна аз и фамилията ми ще бъдем утешени и подкрепени от това, че знаем на какви дълбоки почитание и обвързаност се радваше кралицата. “

След гибелта на кралицата на 8-и септември 2022 година и Чарлз, и Камила поеха новите си трофеи, а светът е в очакване да разбере дали ще ги носят с достолепието, присъщо на Нейно Величество Елизабет Втора.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР