Доскоро основната причина за катастрофите беше превишената скорост, сега телефоните

...
Доскоро основната причина за катастрофите беше превишената скорост, сега телефоните
Коментари Харесай

Експерт: Не високата скорост, вече телефонът води до катастрофите

Доскоро главната причина за злополуките беше превишената скорост, в този момент телефоните я изместиха в тази ранглиста.

Това разяснява в предаването " Здравей, България " по NOVA автомобилният играч Димитър Илиев. 

" Телефонът се е трансформирал в зараза. Ползването му по време на шофиране е толкоз рисково колкото и високата скорост. Хората имаме минуса да подценяваме шофьорската специалност. Това се е трансформирало в нещо рутинно. Когато излизаме от у дома никой не си мисли, че ще направи злополука или ще има тежка обстановка на пътя ", изясни Илиев.

Повод за коментара му е следващият черен случай на пътя. Петима души починаха при тежка злополука на пътя София-Варна. Челно се блъснали две коли. 

По непотвърдена информация жертвите са две деца, двама мъже и една жена. Инцидентът се случи в неделя в сектора сред Кьосевци и Камбурово.

Според Димитър Илиев евентуалната причина за тежката злополука е неточност в преценката на единия от участниците в нея.

" Има изясненост кой е отговорен. В момента се води досъдебно произвеждане и процесуално-следствени действия. В произшествието вземат участие два автомобила – единият се движи в посока София – Варна, а другият от Варна към София. Вторият автомобил навлиза в лентата за насрещно придвижване. По незнайни за нас аргументи внезапно трансформира посоката си на придвижване и удря челно другата кола. Водачите на двата автомобила бяха с предпазни колани. Взета им е кръвна проба за алкохол. Децата са били в детски седалки ”, изясни Главен контрольор Иван Стефанов, шеф бранш " Пътна полиция " – Търговище.

" Огледът е изработен от проверяващия служител на реда на РУП – Търговище. Ще бъдат осъществени нужните процесуално-следствени дейности, с които да се открият аргументите за злополуката. Ще бъде извършено обективно и всестранно раследване ", сподели Диляна Стоянова, областен прокурор на Търговище

Според началника на полицията в Търговище сектора, в който е станал случая, не се характеризира с централизация на ПТП. Въпреки това там се от време на време водачите се ревизират за превишение на скоростта. По думите му камерите за видеонаблюдение в региона имат доста добър предпазен резултат.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР