Дошло е времето да убедим Европа, че България е изпълнила

...
Дошло е времето да убедим Европа, че България е изпълнила
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с депутата от германския Бундестаг Николас Льобел

Дошло е времето да убедим Европа, че България е изпълнила критериите за участие и може да стане част от Шенген, съобщи основният докладчик на ХДС/ХСС за Румъния и България и член на Комисията по външни работи на немския Бундестаг Николас Льобел на среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Карянчева, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Гостът е на работно посещаване в България и имаше диалози с представители на разнообразни институции. Изключително съм впечатлен от стабилността на България – финансова, икономическа, политическа и имам вяра, че тази непоклатимост способства доста за нейното развиване, акцентира Николас Льобел. Той съобщи, че Европейският съюз има потребност от постоянна България и по тази причина страната би трябвало да бъде подкрепена в желанието й да стане член на Шенгенското пространство.

Председателят на българския парламент акцентира, че страната ни е изпълнила всички критерии за участие в Шенген и добави, че интензивно продължава да се работи в сферите на битката с корупцията и с контрабандата, както и за продължение на промяна в правосъдната система. Корупцията е камшик на актуалното общество, който не е единствено български, уточни Цвета Караянчева.

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз беше извънредно сполучливо, с него България сподели, че е равносилен сътрудник в нашето европейско семейство, акцентира Николас Льобел. Председателят на Народното събрание изрази признателност към немските парламентаристи, които интензивно и ангажирано са взели участие във всички конгреси, проведени в границите на Парламентарното измерение на Българското председателство. Това е следващото доказателство за положителното съдействие и дейния разговор сред немския Бундестаг и Народното събрание, уточни Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР