Досегашният заместник-омбудсман Диана Ковачева положи клетва като обществен защитник след

...
Досегашният заместник-омбудсман Диана Ковачева положи клетва като обществен защитник след
Коментари Харесай

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман

Досегашният заместник-омбудсман Диана Ковачева постави клетва като публичен бранител след подадената оставка на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София. Ковачева ще извършва длъжността до избора на нов омбудсман.

Пред депутатите тя съобщи, че дневният ред на институцията, както и до момента, ще се дефинира от хората и от техните проблеми:

" Аз се наемам омбудсманът да е там, където са проблемите на жителите, там, където има нарушени права и с всичките си сили да не отстъпвам правилото и член първи от Общата декларация за правата на индивида, че всички хора се раждат свободни и равни по достолепие и права ".

Ковачева беше министър на правораздаването в първото държавно управление на Бойко Борисов от ноември 2011 година до март 2013-а. Министър-председателят я номинира за поста на мястото на определената за вицепрезидент Маргарита Попова.

През януари 2016 година, Ковачева беше определена за заместник-омбудсман.

Тя е родена на 16 юли 1975 година в София. Завършила е право в Софийския университет „ Свети Климент Охридски ". Доцент е по интернационално право и интернационалните връзки.

Снимка: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР