Досегашният холандски финансов министър и председател на Еврогрупата - Йерун

...
Досегашният холандски финансов министър и председател на Еврогрупата - Йерун
Коментари Харесай

Дейселблум се оттегля от холандската политиката и повече няма да бъде шеф на Еврогрупата



Досегашният холандски финансов министър и ръководител на Еврогрупата - Йерун Дейселблум ще напусне политиката, откакто новото държавно управление на Холандия поеме ръководството на страната след към две седмици, заяви той в публично писмо, оповестено от неговата партия в сряда.

Агенция Ройтерс припомня, че " Партията на труда ", чийто член е Дейселблум, понесе тежка загуба на парламентарните избори, извършени на 15-и март и към този момент да бъде част от новото държавно управление на Холандия, което беше в съгласие през тази седмица след месеци на сложни съдружни договаряния.

Напускам холандската политика. Това не е елементарно, написа той в писмото, оповестено от неговата партия. Достигнах до заключението, че на този стадий това е вярната позиция, защото към този момент нямам задоволително сила, добави шефът на Еврогрупата.

Дейселблум не показа какво има намерение да направи, откакто на 25-и октомври се отдръпна от поста си на финансов министър, само че преди време той към този момент съобщи, че ще приключи мандата си на началник на Еврогрупата (финансовите министри от еврозоната), който изтича в средата на януари 2018-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР