Досега никой не беше споменавал името на Герхард Бергер като

...
Досега никой не беше споменавал името на Герхард Бергер като
Коментари Харесай

Може ли Бергер да оглави Ферари?

Досега никой не беше споменавал името на Герхард Бергер като евентуален правоприемник на Матиа Биното във Ферари. Оставката на швейцареца беше призната и той ще работи до края на месеца в Маранело, на 1 януари би трябвало да застъпи новият началник на Черните кончета.

От друга страна, Герхард Бергер завърши доста значим стадий в кариерата си - шефът на пистовия шампионат DTM съумя да го продаде на Германския авто клуб ADAC, което ще подсигурява несъмнено развиване на конкуренцията, която към този момент употребява разпоредбите за GT3 и се отхвърли от скъпите прототипи на немските компании, които в последните години една след друга напуснаха шампионата.

Бергер съумя да избави DTM, обезпечи нова платформа за развиването му, притегли доста нови участници, тъй че в това отношение се е справил повече от сполучливо. Да не забравяме, че той има богат опит като водач във Формула 1, а към това по-късно добави и годините като съсобственик и началник в Торо Росо, т.е времето, когато той беше съучастник на Диди Матешиц. На доктрина австриец разполага с всичко належащо, с цел да управлява тим във Формула 1.
 Васьор напуща Алфа Ромео, отива във Ферари? Васьор напуща Алфа Ромео, отива във Ферари?
Досега опцията да оглави Ферари не е била коментирана от Бергер, който за последно пред медиите обясняваше за продажбата на DTM. От италианска страна също никой не е коментирал възможностите на Бергер, най-много тъй като никой не е питал източниците си в Маранело дали Герхард не е измежду евентуалните претенденти за един от най-важните и ветровити постове във Формула 1.
 Ауди с оферта към Биното Ауди с оферта към Биното
В хода на последните сезони Бергер на няколко пъти разяснява остро разнообразни проблеми от развиването на шампионата и не си спести остри рецензии против Астън Мартин и Лорънс Строг, появява се на надпревари, тъй че несъмнено не е скъсал връзките си с Формула 1. Дали обаче ще се върне в шампионата е напълно друг въпрос.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР