Досега Габинвест произвеждаше на три отделни места, сега иска да

...
Досега Габинвест произвеждаше на три отделни места, сега иска да
Коментари Харесай

Новият завод за пушки

Досега " Габинвест " произвеждаше на три обособени места, в този момент желае да сплоти всичко под един покрив

[Капитал] 57% е нарастването на оборота на сдружението за първото тримесечие на 2018 година (спрямо година по-рано) и доближава 2.36 млн. евро Още по тематиката
Хумус от Севлиево в Qatar Air

Опакованата близкоизточна храна отваря вратите на света за " Вернада "
17 юни 2018
Две е повече от едно

Възраждането на област Габрово минава през локална интензивност, ексцентрични хрумвания и общи дейности на Габрово и Севлиево
11 юни 2018 Статията е част от специфичното издание на " Капитал Градовете: Габрово ". Всички текстове по тематиката може да откриете тук.

Най-мащабната инвестиция на зелено в Габрово за последните 14 години е съвсем завършена. " Габинвест " влага близо 9 млн. лева в новия си цех, който следва да влезе в употреба. Българският производител на съставни елементи за ловни и въздушни оръжия и прецизни спортни револвери в премиум сегмента е дъщерно сдружение на немската компания L&O Hunting Group GmbH. Заводът се намира при кръстовището за западния обход на града в местността Колева морава, в личен терен на компанията с повърхност 50 дка. Сегашният цех заема към 1/5 от общата повърхност, тъй че има задоволително място за бъдещо уголемение, каквито са проектите.

" Само една година след старта на плана успяхме да построим модерна индустриална постройка с 10 хиляди кв.м разгъната застроена повърхност, с просторни и светли индустриални пространства, административна част и всички нужни спомагателни пространства. Плановете, които си бяхме сложили, ги изпълнихме и считаме, че реализираме доста добър резултат ", споделят за " Капитал " от " Габинвест ". Усилията сега са ориентирани към въвеждането в употреба на постройката, обезпечаване на всички нужни документи за естествен индустриален развой. Текат процедури по пуска на обособените елементи в употреба. Изградени са обслужващи механически пространства, улица, паркинг.

" Очаква се до юни постройката да получи позволение за прилагане. Допълнително тя би трябвало да отговори и на други по-специфични законодателни условия и едвам по-късно ще се мисли за публично разкриване ", прецизираха още от сдружението. Това е сериозна инвестиция за Габрово, тъй като последната такава бе през 2004 година на италианската " Дзалли ".

Затваряне на цикъла

Извън главната инвестиция са поръчани общо 10 нови машини с цифрово ръководство, две от тях към този момент са доставени в новия цех. До края на годината ще бъдат налични и останалите. С автоматизиране на процесите ще се усъвършенства повърхностната обработка и ще се редуцира времето за произвеждане, като един служащ ще може да обслужва няколко машини по едно и също време. Допълнителните вложения в новото съоръжение са за 1.5 млн. евро. Така общата инвестиция ще надвиши 11 млн. лева, обезпечени напълно със лични средства, споделиха още от управлението на " Габинвест ".

Фирмата създава дървени и железни елементи за известните марки Blaser, Sauer & Sohn, Mauser и SIG SAUER. " Габинвест " обаче е софтуерно индустриално дружество, няма търговски отдел и подобен не е плануван. Продукцията се продава в групата и комерсиалната компания в групата.

Досега " Габинвест " произвеждаше на три обособени места, като в последната локация се вършат съставни елементи за въздушно оръжие и железни съставни елементи. С идния пуск на новия цех упованията на управлението на " Габинвест " са свързани не незабавно, само че да се затвори цикълът на производството, което ще е въпрос на време, обвързван с административни процедури. Идеята е да се създава подготвен артикул, който да излиза от " Габинвест ", и това по всяка възможност, ще стане при започване на идната година. Под покрива на новопостроената постройка са събрани две от производствата - дървообработване и металообработване за ловно оръжие. Предвижда се и в новия цех производството да продължи да работи на три смени, както до момента.

С проекти за напредък След като тръгне производството на ловно оръжие в новия цех, от " Габинвест " се обмисля бъдещо уголемение.

След като тръгне производството на ловно оръжие в новия цех, от " Габинвест " се обмисля бъдещо уголемение. Първоначално настройката за това беше за 2021 година, само че от компанията показаха подготвеност, че могат да го започват и по-рано. Обявеното преди година желание беше за уголемение с още толкоз, само че за момента от " Габинвест " не могат да го потвърдят. На малко по-късен стадий ще има изясненост с какъв брой тъкмо ще порасне заводът.

Третият цех, за който има концепция да се пребазира на новото място, също е обвързван с металообработване. Там е така наречен профилираното въздушно оръжие, което на този стадий остава в съществуващия цех 3, тъй като технологията е по-различна, има по-специфични процеси и новата постройка би трябвало да дава отговор на други условия.

" Ускоряването на плануваната нова инвестиция е подбудено логистично, от позиция стопански резултат, надзор на произвеждане, ръководство на материални запаси ", разясниха от " Габинвест " с уточнението, че детайлната работа по новия план ще стартира, откакто се вкара в употреба новопостроеният цех.

Към момента в сдружението работят 240 души. За последната година личният състав се е нараснал с към 40 души и сега има оповестени общо 20 свободни работни места на всички равнища.

" За нас целият личен състав е високо дипломиран, даже хората, които работят ръчната работа. Това е майсторска работа ", безапелационни са от управлението на компанията. Произвеждат се разнообразни по тип съставни елементи в металообработването и в дървообработването. Като претовареност на личния състав множеството хора работят в дървообработването поради спецификата на активността. В дървообработването нещата са по-трудоемки и по-бавни и до момента в който изделието добие подготвен тип минават няколко седмици.

За служащите са основани доста положителни условия за отмора, на няколко места в завода са обособени кътове за отдих, а превозът до работното им място е проведен за сметка на сдружението.

Финансовият резултат на сдружението за 2017 година е негативен, което от " Габинвест " изясняват с осъществената инвестиция. От началото на годината към края на март е налице позитивен резултат от директната активност, регистриран е растеж на приходите спрямо предишни интервали. Средно месечно чистите доходи от продажба са в размер 500 хиляди евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР