Досега битката за Пловдивския панаир се водеше основно от народни

...
Досега битката за Пловдивския панаир се водеше основно от народни
Коментари Харесай

Стела Николова: Правим всичко възможно да спасим Пловдивския панаир от Георги Гергов

Досега борбата за Пловдивския панаир се водеше главно от народни представители и общински съветници, само че към този момент и министърът на стопанската система подхваща дейности като заинтригувана страна по случая.

Това съобщи в ефира на Euronews националният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България ” Стела Николова. Според нея новият министър Богдан Богданов, който към този момент подреди инспекция по проблема, може да апелира и желае незначителност на решение на Варненския общински съвет от 2021-а за собствеността на акциите.

“Няма да се предадем даже акциите да отидат дефинитивно при господин Георги Гергов ”, съобщи Николова, съгласно която разнообразни политически сили през годините са обслужвали олигарха. “Той е придобивал хапка по хапка панаира за жълти стотинки най-малко от 2006-а година насам ”, посочи Николова.

Според нея паралелно с дейностите на министъра е значимо и Агенцията по вписванията да апелира определение на Апелативния съд, с цел да се завоюва в допълнение време за позитивно развиване по проблема.

По-рано тази седмица парламентарен въпрос на Николова към към този момент някогашния длъжностен министър на културата обясни, че Министерството е почнало процедура по оповестяване на Пловдивския панаир за културна полезност. Още през април депутатите от ПП-ДБ насочиха такова искане в опит да спасят панаира от Гергов. Неговото сдружение “Пълдинтуринвест ” е изпратило писмо да всички народни представители с гледище да не изискват дейности от министрите, тъй като по проблема към този момент нищо не можело да се направи.

“Това е изключителна надменност. През цялото време се прави всичко допустимо Гергов да получи Панаира ”, възмущава се Николова. Тя подсети, че въпросът е включен в дневния ред на Народното събрание тази седмица.
Вчера общинският съвет в Пловдив отхвърли предлагането на “Демократична България ”, с което общината можеше да придобие 29% от акциите на панаира посредством подмяна на акции с Варна.

“Предложението на Демократична България в Пловдив беше доста резонно. Ако акциите бяха сменени, всяка от страните щеше да остане удовлетворена, само че за жалост болшинството общински съветници от ГЕРБ не позволи това ”, заключи Николова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР