Дори в преспи и при ураганен вятър, всеки ден наряд

...
Дори в преспи и при ураганен вятър, всеки ден наряд
Коментари Харесай

Как охраняват паметника на връх Шипка през зимата?

Дори в преспи и при ураганен вятър, всеки ден наряд от служители на реда се качва към върха

Зимата на връх Шипка е известна с неприятното време и минусовите температури. Въпреки снега и вятъра, всеки ден наряд от служители на реда се качва към върха.

„ При неприятни атмосферни условия е пъкъл. Просто качването е доста тежко ”, сподели старши служител на реда Светлозар Бориславов.

От асфалтовия път на прохода до върха дистанцията е малко над километър. В снежните виелици служителите на реда го вземат приблизително за час. „ Използваме снегоходки, щеки, очила ”, изясни Бориславов, представен от.

Върхът се смята и за дом на ураганните ветрове. „ На моменти, в случай че не се стегнеш, може да те събори ”, сподели старши служител на реда Светлозар Бориславов.

Снежните преспи към върха надвишават човешки растеж. „ Потъваш. Трябва да си уравновесиш дишането и да си направиш една тактичност, с цел да може да преминеш ”, разяснява старши служител на реда Станимир Иванов.

Полицаите охраняватпаметника без значение тежките условия 365 дни в годината. А за зимата фантазията им е да имат моторна шейна, с която да се качват към върха.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР