Дори прабаба ми се е лекувала с тази напитка-чудо Съвременната медицина

...
Дори прабаба ми се е лекувала с тази напитка-чудо
Съвременната медицина
Коментари Харесай

Дори прабаба ми се е лекувала с тази напитка-чудо

Дори прабаба ми се е лекувала с тази напитка-чудо

Съвременната медицина е доста развита, само че от ден на ден и повече хора не се доверяват на медикаментите от аптеката и търсят предписания от античната национална медицина.

Сурицата е антична енергийна напитка. Наричат я още мед за пиянство, защото се подготвя от мед и билки и се оставя под слънчевите лъчи.

Рецепта за Сурица
Рецептата напълно зависи от подбраните билки, тяхното количество и количеството мед.

Билки и плодове: биденс, киселец, листа от бергения, диви малини ягоди, лайка, зърнастец и липов цвят, млади листа от ряпа (репей), млад златен корен (Rhodiola Rosea), лимонена трева.

Ако не можете да съберете всички билки едновременно, то би трябвало да ги изсушите, да ги поставите в книжен плик или марля и да ги съхранявате до времето на подготвяне.

1. Събраните билки и плодове счукайте в хаванче, сушете на слънце денем, през нощта, накиснете с прясна вода. Повторете сушенето и накисването за още два дни.

2. Преместете сместа в глинен съд, прибавете вода и оставете на слънце. Ако е доста горещо, оставете единствено за два дни. Ако не, можете да я оставите за малко по-дълго. След това отстранете листата, а наличието преместете в бутилка. Затворете компактно и поставете на хладно място.

Пийте топло преди сън. Ако добавите култивиран чай, ще получите чудесно средство за сън.

Тази напитка освен лекува. Семейството ни спря да купува шампанско. И за какво? Тази напитка го заменя чудесно. Има необикновен усет. А може да има какъвто поискате усет. Тук, където креативните мечти на домакините се разпростират. Ако сложите диви ягодови листа, мента – ще получите един усет, а в случай че сложите малини, естрагон, ябълка – различен. Ако сложите равнец, касис и така нататък – трети.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР