Дори и тези велики музиканти, които ни се струват вечни,

...
Дори и тези велики музиканти, които ни се струват вечни,
Коментари Харесай

Музикални хроники: Макар и на върха, Елтън Джон се оттегля заради съпруга си и двете им деца

Дори и тези велики музиканти, които ни се костват безконечни, рано или късно слизат от сцената.

Британската легенда ще изнесе последния си концерт през юли, след което ще се отдръпна от сцената с края на своето епично турне Farewell Yellow Brick Road, продължаващо към този момент пета година.

Още преди турнето да стартира през 2018-а, сър Елтън съобщи, че избира да прекарва времето си у дома със фамилията, вместо в непрестанни пътувания. Наложи му се да прекъсне концертите по време на пандемията, а след това ги отсрочи и поради претърпяна интервенция. Но даже здравословните проблеми и върлуващият ковид не го стопираха.

Всъщност тъкмо в най-тежките времена за музикантите, британецът се радваше на една от най-успешните си години от десетилетия насам. Три песни с негово присъединяване станаха №1 във Англия – Cold Heart с Дуа Липа и две колаборации с Ед Шийрън.

“Усещането беше много нереално и съм доста признателен ”, радваше се Елтън на триумфите. „ Беше изненада за мен, тъй като тъкмо в този интервал не планирах да върша музика “. Но към този момент се усещаше, че цяло ново потомство преоткрива основаното от един от най-забележителните представители на поп музиката. Млади музиканти като Чарли Пут и тексаското дуо Surfaces започнаха да вършат общи планове с него. 

Джон издаде цялостен албум, наименуван The Lockdown Sessions, в който включи общите си планове с още доста реализатори като Майли Сайръс, Lil Nas X, Еди Ведър, Стиви Уондър и др. 

Както призна и неговият продуцент Андрю Уот, Елтън Джон действително се завърна към корените си на сесиен музикант. „ Това е правилно “, призна и самият Елтън. „ 54 години по-рано бях в същото студио и свирих в записа на He Ain’t Heavy, He’s My Brother на The Hollies. И си споделих, че 54 години по-късно студиото е напълно същото, бюрото е същото, всичко отново наподобява много износено.

Пандемията даде опция на Елтън да прави това, за което мечтаеше – да прекара повече време със брачна половинка си Дейвид Фърниш и с техните синове. Звездата снима и видео за английската система за опазване на здравето, с цел да насърчи имунизациите срещу COVID-19, продължи и благотворителната си активност. Нова негова сбирка очила беше основана, с цел да събере спомагателни средства за фондацията му за битка с ХИВ вируса.

Дойде времето сър Елтън да се завърне и на сцената с незабравимо шоу в Ню Орлиънс на 19 януари 2022 година, в което той беше решителен, въпреки че не беше свирил от към две години.

“Обикалям по турнета, откогато съм на 17. Прекарах най-невероятния живот и съм огромен щастливец, любувах се на всяка минута от него. Но ми стигат толкоз овации “, призна той. В края на март сър Елтън Джон ще навърши 76 години и към този момент желае да прави нещо по-различно в остатъка от живота си. Имаше и хора, които се усъмниха в искреността му, когато разгласи идното си отдръпване. Не съумява обаче да издържи дълго без срещи с публиката.

През 2002-ра пък се зарече да не прави повече албуми, отчаян от слабата промоция на Songs From The West Coast, най-силният му албум от десетилетия насам. Малко по-късно се реши на последващо издание, а през днешния ден албумите му са над 30. Сега Елтън Джон е решен да докара до дъно едно в действителност изтощително турне, минаващо през 300 града на пет разнообразни континента. Публиката не се е уморила от него, само че целите му просто към този момент са се трансформирали.

„ Преди да се появят децата, смятах, че ще върша точно това, до момента в който не умра. Но повече не желая да пътувам надалеч от децата, те се нуждаят от мен и аз от тях – повече, в сравнение с от още някой концерт или някое турне “, изяснява Елтън.

„ Нашите синове се появиха късно в живота ни. Не съм преживявал друго нещо като това да бъда татко, да бъда родител. Няма място за съпоставяне, избирам да съм с децата, в сравнение с да върша концерти. Лесно решение е “. 

„ Ще създавам, ще композирам, ще издавам албуми. Не мога да не се занимавам с музика “, зарича се легендата, а почитателите няма по какъв начин да не са удовлетворени.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР