Дори и да успее да се класира, Ювентус може би

...
Дори и да успее да се класира, Ювентус може би
Коментари Харесай

УЕФА може да извади Ювентус от европейските турнири

Дори и да успее да се класира, " Ювентус " може би няма да взе участие в евротернирите идващия сезон. 

Според La Gazzetta dello Sport УЕФА може да спре клуба от Торино, в случай че през идващите месеци не бъде взето дефинитивно решение по случая с фиктивни финансови облаги. Периодът на дисквалификация може да бъде минимум една година. Евентуалното класиране за шампионата в Лига Европа няма да способства за повдигане на наказването, само че ще помогне да се избегне то да бъде по-дълго. Отбелязва се, че в случай че решението за дисквалификация бъде взето, то ще влезе в действие, когато " Старата госпожа " придобие право за присъединяване.

УЕФА ще изготви описи за идващите надпревари в Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите след финала на Шампионската лига през 2023 година на 10 юни. " Ювентус " може да получи в допълнение време за кандидатстване до края на юли или началото на август.

Ако не бъде взето решение преди началото на новия сезон, тогава въпросът за представянето на Ювентус в интернационалните шампионати ще бъде прегледан от Комисията за феърплей на УЕФА.

През януари на клуба от Торино бяха отнети 15 точки в серия " А " заради мним случай на финансови облаги, след което предходната седмица точките бяха върнати. Сега " Ювентус " ще чака нов развой, който може да се проточи и след края на сезона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР