НАСА публикува доста интересен клип в YouTube НАСА публикува зашеметяваща

...
НАСА публикува доста интересен клип в YouTube НАСА публикува зашеметяваща
Коментари Харесай

Какво ще видите, ако попаднете в черна дупка

НАСА разгласява много забавен клип в YouTube
НАСА разгласява зашеметяваща визуализация на това какво е да попаднеш в черна дупка.

" Хората постоянно питат за това и симулирането на тези сложни за показване процеси ми оказва помощ да свържа математиката зад теорията на относителността с действителните ѝ последици в действителната галактика ", сподели създателят на клипа Джеръми Шнитман, астрофизик от Центъра за галактически полети Годард на НАСА. " Така че аз симулирах два разнообразни сюжета, единият, при който камера - заместител на самоуверен астронавт - просто пропуща хоризонта на събитията и се изстрелва назад, и един, при който пресича границата, оставайки вечно оттатък. "

Черните дупки са източник на доста галактически мистерии. Няма действителен метод да разберем какво се случва зад хоризонта на събитията - точката, от която светлината не може да напусне черната дупка.

" Ако имате избор, желаете да попаднете в свръхмасивна черна дупка ", сподели Шнитман.

" Черните дупки със звездна маса, които съдържат до към 30 слънчеви маси, имат доста по-малки хоризонти на събитията и по-силни приливни сили, които могат да раздерат приближаващите се обекти, преди да стигнат до хоризонта. "

Симулираната черна дупка е проектирана да имитира свръхмасивната в сърцето на нашата вселена, която има маса над 4,3 милиона пъти по-голяма от тази на нашето Слънце.

" След като камерата пресече хоризонта, нейното заличаване посредством спагетификация е единствено на 12,8 секунди ", споделя ученият.

От позиция на обречената камера, попадането в хоризонта на събитията би лишило три часа. За външен наблюдаващ обаче камерата ще наподобява замръзнала тъкмо преди прага заради големи изкривявания в пространство-времето.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР