Дори фактът, че къщата на Борислав Михайлов – доскорошният президент

...
Дори фактът, че къщата на Борислав Михайлов – доскорошният президент
Коментари Харесай

Как обраха къщата на Боби Михайлов, докато той подава оставка като шефа на БФС

Дори фактът, че къщата на Борислав Михайлов – досегашният президент на БФС е ситуирана в частен жилищен комплекс с следен достъп в столичния квартал „ Драгалевци “ не го е избавил от грабеж. Както към този момент стана ясно, тя е била претарашена от трима маскирани крадци точно на 15 март – датата, на която някогашният вратар подаде оставка като началник на БФС след 19-годишно ръководство на ексклузивен конгрес, провел се в хотел „ Маринела “., а постът му бе стихотворец от доближения му Георги Иванов – Гонзо.

 

Запознати издават, че обирджиите проникнали в дома му в часовия диапазон сред 13.50 и 14.30 ч. Те са съумели да влязат неусетно от охранителите на бариерата през външната ограда на частния жилищен комплекс. Впоследствие е открито, че крадците са трима мъже, облечени в черно спортно облекло и с маски на главите.

 

Апашите са тарашили необезпокоявани повече от 30 минути къщата на 61-годишния някогашен вратар на националния тим и са си тръгнали с пребогата плячка. В момента на обира в къщата на Михайлов не е била брачната половинка му

Мария Петрова, за която се мълви, че от към 6 месеца живее настрана от омразния на всички ентусиасти досегашен футболен необут №1.

 

Обирджиите са си тръгнали с колосална сума пари, като някои приказват за отмъкнати над 400 000 евро в брой, както и с няколко торби със скъпоценности, измежду които няколко мъжки и дамски швейцарски часовници на обща пазарна стойност близо 500 000 евро.

 

Сред откраднатите движимости от къщата на Борислав Михайлов е и бронзовият му орден от международното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година

 

Борислав Михайлов е научил, че домът му е обран до шушка, късно вечерта на 15 март, когато се е прибрал след завършилия ексклузивен конгрес на БФС, на който делегатите с съвсем цялостно единогласие одобриха оставката му, а след това избраха за нов президент Георги Иванов – Гонзо. Не е известно дали Перуката е описал пред пристигналите служители на реда цялата стойност на откраднатото, или е затаил истината за 400-те хиляди евро в брой, които е държал в къщата си.

 

Запознати с следствието на крупния грабеж за милиони разкриха за две неофициални версии, които интензивно се популяризират както в ъндърграунда, по този начин и измежду футболните деятели. Първата гласи, че обирът е поръчан от всесилен футболен необут на столичен клуб за възмездие. Месец по-рано Михайлов го излъгал, че ще прелее свои гласове към вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, който единствено седмица преди провеждането на Конгреса на футболния съюз беше апетитен за най-вероятния нов началник. При гласуването обаче Касабов остана трети, събирайки едвам 35 гласа.

 

Другата обсъждана версия е, че обирджиите са от приятелския кръг на сина на Боби Михайлов – Николай, като съгласно тази версия вратарят на „ Левски “ дължал голяма сума пари, изгубена на покер и барбут. Малко евентуално е обаче Ники Михайлов самичък да изпрати крадците в къщата

на татко си, подмятат криминалисти, подозирайки, че обирджиите просто са разполагали със инцидентно изпусната информация от Николай, че татко му не съжителства под един покрив с легендата на художествената гимнастика Мария Петрова.

 

Самият Борислав Михайлов води към този момент повече от седмица свое лично следствие за това кои са обирджиите, като главните обвинени са представители на люлинския ъндърграунд: Михайлов е провел няколко диалога с неофициалния „ крал на крадците “ в „ Люлин “ Пламен Симов – Пацо Килията с заричане да му заплати 100 000 евро против това бандата обирджии да бъде открита и арестувана, а отмъкнатото от тях да му бъде върнато.

 

Пацо Килията сякаш поел ангажимент да научи кои са апашите, само че до този миг не е дал никаква информация. Заради това съществуват съмнения, че тарикатът е измежду вероятните уредници на обира. Твърди се, че Килията е прекупвач №1 на скъпи часовници в България и че при съвсем всеки огромен грабеж в България със отмъкнато тиктакащо украшение то след това се озовава у него.

 

Смята се, че за Пацо Килията работят членовете на бандата „ Факирите “ – Стоян Янакиев – Дългия и Цветомир Петров – Синигера. Двамата бандити обаче имат оправдание за деня, в който е осъществена кражбата в къщата на Боби Михайлов – отлетели за Истанбул със самолетен полет.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Борислав Михайлов Георги Иванов – Гонзо Пламен Симов – Пацо Килията „ Факирите “ Стоян Янакиев – Дългия Цветомир Петров – Синигера Михаил касабов обир разследване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР