Дори децата под 5-годишна възраст не си доспиват заради пристрастяване

...
Дори децата под 5-годишна възраст не си доспиват заради пристрастяване
Коментари Харесай

Лекари: Децата под 5-годишна възраст недоспиват заради смартфоните

Дори децата под 5-годишна възраст не си доспиват поради пристрастяване към тв приемници и смарт телефони.

Това сочат резултатите от над 30 изследвания, обхванали 60 хиляди деца, написа „ Дейли мейл “.

Лекари от Детската болница в Саутхамптън приканват родителите да окуражат децата си да играят на открито и да не стоят късно вечер пред екраните, съобщи Българска телеграфна агенция.
Изследване: Едно от седем дребни девойки, които имат смарт телефон, е получавало полови известия Докладът е анализирал повече от 54 млн. текстови известия
Д-р Катрин Хил и сътрудниците ѝ от университета „ Стратклайд “ установили, че прекараното пред екраните време е непосредствено обвързвано с по-лош сън при децата в предучилищна възраст, а играта на открито - с по-добър.

Експертите са на мнение, че до момента е имало сведения за неприятния сън при по-големите в резултат на смарт телефоните и тв приемниците, само че за тези под 5 години не е имало особени данни.
Пробив в сигурността на „ Андроид ” трансформира милиони смарт телефони в шпионски камери Засегнати са устройства на "Гугъл ", "Самсунг " и други
Резултатите демонстрират съществуване на връзка сред дългото време, прекарано пред екраните, и неприятния сън при децата в предучилищна възраст.

Адекватният сън е с значима роля за здравето и развиването на децата - незадоволителният сън в ранното детство е обвързван със затлъстяване по-късно през живота и въздейства върху ранното развиване на мозъка, настояват медиците.

Резултатите от проучването са оповестени в Sleep Medicine Reviews.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР