Дори да стартира преговорният процес със Северна Македония за членство

...
Дори да стартира преговорният процес със Северна Македония за членство
Коментари Харесай

Керемедчиев: РСМ няма да влезе в ЕС следващите 10 години


Дори да започва преговорният развой със Северна Македония за участие в Европейски Съюз, България ще има в идващите 10 години 35 пъти опция да стопира този преговорен развой. Това изясни пред NOVA някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„ Северна Македония даже и да стартира на следващия ден договарянията с Европейски Съюз за участие, идващите 10 години няма да стане член. Имаме един доста напред времеви диапазон. И България не е вдигнала своето несъгласие за пускане на преговорния развой. Това би трябвало да се означи. Българското несъгласие към този момент стана несъгласие на ЕС”.

По думите му сега Северна Македония не спори с България непосредствено. Проблемът ѝ е с Европейската комисия, тя би трябвало да отговори на тях.

Той акцентира, че главата за добросъседство и господство на закона е първата, която се отваря, и последната, която се затваря.

„ България няма какво да отстъпва, тя е дала своите условия за кандидатстването на тази страна, тези условия са част от договорната рамка, би трябвало да държим твърдо на това, което сме заложили”, изясни Керемедчиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР