Дори да бъде подписан газов договор с Русия, това не

...
Дори да бъде подписан газов договор с Русия, това не
Коментари Харесай

Узбекистан тръшна вратата на Русия за газов съюз frognews.bg

„ Дори да бъде подписан газов контракт с Русия, това не значи съюз “, съобщи Мирзамахмудов. Водени са договаряния за доставките на съветски газ по газопровода през Казахстан, само че това ще бъде „ механически контракт “, а не съюз.

Ако ние внасяме газ въпреки това, ние правим съдействие само на основата на търговски контракт за покупко-продажба. Ние в никакъв случай няма да се съгласим на политически условия в продан на газ. Накратко казано, ние ще получим оферти ни газов контракт единствено при положение, че сме съгласни с него, в противоположен случай не “, акцентира министърът.

Въпреки тази позиция на някогашната руска република, Узбекистан остава подвластен от непознати газови доставки. Страната, в това число столицата Ташкент, изпитва дефицит от синьо гориво през последните дни поради повишената консумация през студените зимни дни. Мирзамахмудов разгласи, че захлаждането е принудило Узбекистан да понижи с 6 милиона кубически метра газ на ден износа за Китай.

Общо страната създава към 52 милиарда кубически метра природен газ годишно, внася 4 милиарда и изнася 2.7 милиарда, напомня Ройтерс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР