Дори чужденците като дойдат у нас не спазват законите и

...
Дори чужденците като дойдат у нас не спазват законите и
Коментари Харесай

Добре дошли в България! Тук всичко може …

Дори чужденците като дойдат у нас не съблюдават законите и разпоредбите, които в личните им страни не си и помислят да газят. Поредни нагли туристи са били фотографирани да се разхлаждат и плацикат в Седемте рилски езера, а мрежата завря от мненията на възмутени природолюбители или просто хора, спазващи законите.

Това, за жалост, не е единствен случай, в който непознати туристи нарушават възбраната по закон да се влиза във водите на езерата. Не толкоз от дълго време - през 2021 година бе сниман различен очевидно „ некъпан ” да се буха в Бъбрека. Тогава отново се подвигна звук в медиите, само че ето, че в този момент други негови почитатели са показали грозния му образец.

Въпреки указателните табели, че влизането в езерата е неразрешено. И че

санкцията за извършители на ветото за къпане в езерата е от 500 до 5000 лева

Мисля, че щом рецидивистите не стопират, би трябвало да се завиши глобата – да я създадат от 10 000 евро нагоре, пък да забележим тогава какво ще стане. Също по този начин мисля, че чужденците виждат по какъв начин в България не се почитат публичните правила и порядки, че няма ред и надзор на никое място и за нищо и всеки си мисли, че може да прави каквото си изиска. И те попиват безусловно и стартират да се държат безобразно.

Както в тези случаи, по този начин и в доста други -  обществена загадка е, че доста туристи лятото идват по родното Черноморие единствено с цел да се напиват непрекъснато, да повръщат от балконите и да падат от тях.

Някои бежанци пък в последно време произволничат по пътищата и шпорят модифицираните си коли повече и от нашите джигити.

И за какво да не го вършат като са разбрали, че един подкуп постоянно ще ги отърве от строгостта на закона! Или са видели кахърните репортажи за починали почтени жертви на пешеходните пътеки по пътищата в страната и нищожните присъди на убийците на пътя!

Защото в България може всичко.

И тъй като българските институции до през днешния ден живеят в сюжета, разказан от патриарха на нашата литература  Иван Вазов в пиесата  „ С непознати мил, у дома зложелател ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР