Допустима ли е юридическа промяна на пола в България -

...
Допустима ли е юридическа промяна на пола в България -
Коментари Харесай

Какво са си инжектирали джендърите, позирали с картини на Майстора

Допустима ли е юридическа смяна на пола в България - по този въпрос заседава през днешния ден гражданската гилдия на Върховния касационен съд.

Предстои да стане ясно какво е решението, заяви Българска национална телевизия.

От неправителствения бранш упорстват за ясна процедура, с която транс хората да знаят при какви условия и по какъв метод могат да сменят пола си в персоналните си документи. Много транс хора са избрали да сменят пола си отвън България. Причината - условията на съда да са минали хормонална терапия, посредством която да има необратими последствия върху половите белези. Такава обаче е нелегално да бъде осъществена в България.

Наказателният кодекс не разрешава това на лекарите, защото самото инжектиране на хормони води до детеродна некадърност, което се води тежка телесна щета съгласно нашия Наказателен кодекс ", изясни юристът Деница Любенова.

Това е и причина доста от транс хората в България да избират да поемат риск и да преминат през комплицираната процедура, без наблюдението на доктор. "Самоназначават лекуване с хормони, самоинжектират се без лекарско наблюдаване, единствено с цел да могат да доближат поставените от Върховен касационен съд условия ", изясни адв. Любенова.

Това са правили и моделите от провокиралата скандал галерия "Другите българки ", на която транссексуални театралничат на картини на Владимир Димитров -Майстора. "От нашите участнички, които са 9 на брой в изложбата, 9 от тях са го правили. От дума на дума и от уста на уста, т.е., някоя от тях споделя аз употребявам това, оказва ми положително въздействие, тя споделя, аз ще го взема ", изясни създателят на изложбата Михаил Вучков.

Той счита, че посланието на плана му да се приказва за тези проблеми не е разбрано.

"Информационната акция е с извънредно дребен интерес. Всичките гледания са на видеото, свързани с картините на Майстора ", изясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР