Допинг е причината България да няма представител на зимните параолимпийски

...
Допинг е причината България да няма представител на зимните параолимпийски
Коментари Харесай

Разкритие на bTV: Допинг спрял България от зимните параолимпийски игри в Пекин


Допинг е повода България да няма представител на зимните параолимпийски игри в Пекин. Единственият ни състезател с квота за форума - Светослав Георгиев, е дал позитивна проба в края на януари, а правата му са спрени броени дни преди откриването на 4 март, научи bTV.

Светослав Георгиев, който има стартове в ски бягането на Игрите в Сочи през 2014-а и в Пьончанг през 2018 година, е дал позитивна проба за остарин на Световната купа във Финландия в края на януари. Веществото се приема за намаляване. Правата му са спрени на 22 февруари.

България няма представител на форума за първи път от дебюта си през 1994 година, а от родния параолимпийски комитет отхвърлиха коментар.

Не с едно, а с две неразрешени субстанции е заловен голмайсторът на шампионата по хокей на лед - Иван Ходулов. Звездата на ЦСКА и дълготраен национал попада в листата на Националния антидопингов център с анаболни стероиди. Пробата му е взета след полуфинала против " Ирбис " на 11 февруари - дуел, в който Ходулов бележи два гола.
Снимка: БФХЛ

" Бяха тествани двама индивида от ЦСКА и двама от " Ирбис ". Засега имаме информация единствено за този случай. Ако е бил заловен, до момента в който е с националния тим, това е доста тежко наказване за българската федерация и за българския хокей. Когато обаче е на клубно равнище, наказването ще бъде клубно и персонално. ", разяснява за bTV Мартин Миланов - президент на федерацията ни по хокей на лед.

" Доколкото разбрах, не са леки тези субстанции, които са вътре. Няма ги в медикаментите ", добави той.

Още двама българи са в листата с уличени в приложимост на допинг спортисти от началото на годината. Това са борецът Антон Иванов и състезателят по канадска битка Детелин Йончев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР