Допълнително материално стимулиране за хората от подвижните СИК, които ще

...
Допълнително материално стимулиране за хората от подвижните СИК, които ще
Коментари Харесай

Искат допълнителен материален стимул за подвижните СИК зарад...

Допълнително материално стимулиране за хората от преносимите СИК, които ще обслужват гласоподавателите с Ковид-19 и карантинираните, ще изиска Областна администрация. Това стана ясно на днешната среща в регионалната администрация с РИК 17 Пловдив област. Очаква се заради възходящия брой заболели и карантинирани, преносимите секции да бъдат увеличени като брой.

На съвещанието се разбра, че хартиените бюлетини, които ще подсигурят електронния избор, ще дойдат в понеделник.

Главният секретар Георги Янев посочи, че този петък завършва ремонта на панаирната палата, в която ще се обитава 17 РИК като особено внимание е отделено и на редовността на климатичната апаратура. Янев и ръководителят на РИК 17 Дарина Тодорова персонално ще отидат на място, с цел да се уверят, че всичко е в редовност.

Областният шеф Ангел Стоев заяви, че са обезпечени вендинг автомати за храна и питиета в изборната нощ. Дезинфекцията ще бъде засилена и ще има съответни указателни табели, с цел да има сигурна среда за хората.

Очаква се с Министерство на вътрешните работи да се изготви график на рейсовете, които ще извозват изборните комисии с протоколите в изборната нощ, с цел да няма скупчване на хора в палатите.

От 17 РИК оповестиха, че ще напишат предложение до ЦИК да не се носят неизползваните бюлетини от секционните изборни комисии при отчитане на резултатите, тъй като по-късно тези бумаги се връщат в съответната община.

Обученията за членовете на СИК от 17 МИР ще бъдат онлайн на 9 и 10 ноември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР