Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата и

...
Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата и
Коментари Харесай

Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността на пътищата в Пиринско по време на празниците

Допълнителни полицейски екипи ще наблюдават за сигурността на пътищата и реда в обитаемоте места в област Благоевград по време на идните празници, беше посочено на брифинг през днешния ден в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Благоевград.

С акция под надпис „ За спокойни и сигурни коледни и новогодишни празници “ се подхващат редица дейности, като още от на следващия ден, 23 декември, ще бъде основана спомагателна организация за надзор на пътното придвижване, сподели пред публицисти комисар Димитър Ичев – шеф на отдел „ Охранителна полиция “ при ОДМВР – Благоевград, съобщи Българска телеграфна агенция.

През почивните дни ще бъдат извадени спомагателни дежурства, които ще са на уязвимите точки на пътната артерия от републиканската пътна мрежа.

Допълнителни полицейски екипи ще има на автомагистрала „ Струма “, на основния път Е-79, както и на път II-19, сподели началникът на група „ Организация на придвижването, пътен надзор и превантивна активност “ при бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР – Благоевград Георги Бучков. Основната цел на екипите ще е да наблюдават за рисково държание на водачите, а при определяне на такова, ще бъдат извеждани от колоните, сподели ст. комисар Бучков. Акция ще има и в дните сред 24 и 27 декември, както и в първите дни на януари, а акцент ще е ръководство на МПС под влияние на алкохол или наркотични субстанции, ръководство от неправоспособни водачи и за скорост, добави той.

На територията на регионите ръководства в Банско и Разлог ще бъдат командировани 30 полицейски чиновници от страната, които ще реализират взаимни патрули с локалните служители на реда. На всички входно – изходни пътни артерии в региона на Банско и Разлог ще има непрекъснато полицейско наличие и ще се реализира надзор на придвижването по пътищата, стана ясно на брифинга.

По време на всички почивни дни на територията на регионалната дирекция ще бъдат натоварени всички механически средства за надзор на скоростта, ще бъдат употребявани оптимално и всички налични средства за надзор на водачи, използвали алкохол и опиати, сподели още ст. комисар Георги Бучков

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР