Допълнителни 40 милиона лева са отпуснати от кабинета за в

...
Допълнителни 40 милиона лева са отпуснати от кабинета за в
Коментари Харесай

С още 40 млн. лв. помагат на туризма и транспорта в кризата

Допълнителни 40 милиона лв. са отпуснати от кабинета за в секторите на туризма и превоза.

Средствата са от Оперативната стратегия " Развитие на човешките запаси ". С тях мярката ще бъде обезпечена до края на март.

Става въпрос за програмата за подкрепяне на секторите хотелиерство и ресторантьорство, туризъм и превоз.

На днешното държавно съвещание министърът на труда и обществената политика Деница Сачева уточни, че досега по мярката са били вложени спомагателни 40 милиона лв. в поддръжка на тези наранени бизнеси. Сега бюджетът на програмата се усилва с още 40 милиона лв..
 Мярката 60/40 става 80/20 за туризма и превоза
Мярката 60/40 става 80/20 за туризма и превоза

Това стана ясно на незабавна среща сред отрасловите министри, превозвачи и туроператори

Премиерът Бойко Борисов посочи, че единствено по мярката за посочените най-засегнати браншове държавното управление е помогнало досега на 1785 работодатели и самоосигуряващи се лица. Запазени са над 26 000 работни места. По негови думи страната е подкрепила 26 000 фамилии в изискванията на пандемията.

Министър-председателят увери, че дружно със здравните управляващи всекидневно се следи обстановката в страната, с цел да се приложат най-адекватните противоепидемични ограничения.

Той акцентира, че имунизирането е извънредно значимо, с цел да се излезе по-бързо от актуалните противоепидемични ограничения.

Сачева заяви и че по мярката 60/40 към този момент са изплатени 700 милиона лв., а по програмата за затворени бизнеси са получени поръчки за над 20 милиона лв.. Относно оказаната помощ на потърпевши жители при преваляванията и придошлите води общественият министър изясни, че на подалите поръчки жители ще бъдат опуснати по 375 лв. еднократна помо щ, хранителни пакети и артикули. Правителството има подготвеност да обезпечи еднократна помощ и на хората, които са изгубили документите си поради рецесията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР