Допълнителната проверка на Евросъюза потвърждава, че България и Румъния продължават

...
Допълнителната проверка на Евросъюза потвърждава, че България и Румъния продължават
Коментари Харесай

Новата проверка на ЕС потвърждава готовността на България и Румъния за Шенген

Допълнителната инспекция на Евросъюза удостоверява, че България и Румъния не престават да извършват нужните условия за изцяло приложение на Шенгенското законодателство. Това се показва в оценка на Европейската комисия, публикувана през днешния ден от Съвета на Общността.

Отбелязва се, че през октомври София и Букурещ поканиха на доброволна основа представители на Блока за нова инспекция по осъществяването на условията. Проверката предишния месец бе издържана " ослепително " от страните, заяви заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас.

Заради настояването на още информация " от една страна от Съюза ", Еврокомисията провежда още една проверка. Втората визита също е удостоверила заключенията от предходната - България и Румъния изпълняват нужните условия за цялостно приложение на разпоредбите за Шенген.

Предвижда се Съветът на Европейски Съюз да гласоподава на 8 декември предлагането България, Румъния и Хърватия да бъдат признати в Шенген от началото на идната година. За позитивно решение се изисква единогласие, а в последните седмици Нидерландия и Австрия предизвестиха, че може да не поддържат предлагането.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР