Донецката народна република не може отново да стане част от

...
Донецката народна република не може отново да стане част от
Коментари Харесай

ДНР: Няма как отново да станем част от Украйна

Донецката национална република не може още веднъж да стане част от Украйна в този момент, откакто редица страни я признаха за самостоятелна. Това съобщи заместник-началникът на отдела на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин пред " Спутник ".

Той дефинира въпроса като " неудобен ".

Вече бяхме приети от няколко страни - шест или седем, и най-много Русия, затова наличието на тази република (ДНР) като част от Украйна към този момент не е допустимо, акцентира той.

До момента Русия изцяло призна независимостта на Донецката и Луганската национална република . Останалите страни, които обявиха поддръжката си за независимостта на двата района, са Беларус, Централноафриканската република, Никарагуа, Судан, Сирия и Венецуела.
 И Донецк заприказва за сливане с Русия
И Донецк заприказва за сливане с Русия

Това щяло да стане, когато сепаратистите открият надзор върху цялата Донецка област в Украйна

Преди дни водачът на подкрепяния от Русия съобщи, че може да организира референдум за присъединение към Русия.

Впоследствие самопровъзгласила се Донецка национална република също

Киев предизвести, че всяко сходно гласоподаване няма да има правно съображение и ще провокира по-силен интернационален отговор.

Вчера пък Англия разгласи, че на отчасти приетите ДНР и ЛНР.
 Донецк и Луганск оповестиха самостоятелност от Украйна
Донецк и Луганск оповестиха самостоятелност от Украйна

" Донецка национална република " се прогласи за суверенна страна след референдума за статута на района, сподели съпредседателят на краткотрайното държавно управление на ДНР Денис Пушилин.

два административни региона в Донбас още през 2015 година оповестиха желанието си да се причислят към Русия. На извършения в края на 2014 година референдум представители на краткотрайните държавни управления оповестиха, че с голямо болшинство гласувалите са подкрепили оповестяването на автономия.

На 21 февруари тази година съветският президент призна публично тяхната самостоятелност, а на идващия ден реши да изпрати войски там в отговор на искане от Донецк и Луганск за помощ. На 24 февруари Русия нахлу в Украйна, като от двата сепаратистки региона стартира военна акция за завоюване на останалите под контрола на Украйна елементи от Донецка и Луганска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР