Доналд Тръмп заяви, че подкрепя наличието на лечение с ин

...
Доналд Тръмп заяви, че подкрепя наличието на лечение с ин
Коментари Харесай

Тръмп се дистанцира от решението на Алабама за ин витро процедурите

Доналд Тръмп съобщи, че поддържа съществуването на лекуване с ин витро. Така той се причисли към възходящия брой републиканци, които се пробват да се дистанцират от правосъдно решение по този въпрос в Алабама. Миналата седмица висшият съд на щата постанови, че замразените ембриони имат същите права като децата и хората могат да бъдат подведени под отговорност за унищожаването им. Поне три клиники стопираха този вид процедури след решението. Тръмп от своя страна прикани Алабама да откри " неотложно решение ".
Републиканската партия постоянно ще поддържа основаването на мощни, процъфтяващи и здрави американски фамилии. Ние поддържаме Америка преди всичко. Искаме да създадем по този начин, че на майките и бащите да им е по-лесно да имат деца, а не по-трудно. Вие знаете това. Това беше огромна тематика през последните няколко дни.
Доналд Тръмп, претендент на републиканците за президент на Съединени американски щати

„ Това включва поддръжка за достъпността на лекуването на безплодието, като ин витро оплождането, във всеки щат в Америка. Силно поддържам съществуването на ин витро за двойки, които се пробват да имат бебе. И през днешния ден приканвам законодателния орган на Алабама да работи бързо, с цел да откри неотложно решение “, добави Тръмп.

Коментарите на Тръмп бяха първите му по този въпрос и алармираха за опълчването му на решението, за което някои републиканци се притесняват, че може да им навреди в електорален проект. По-рано, в явен опит да успокои терзанията в щата, републиканският основен прокурор на Алабама Стив Маршал съобщи, че не има намерение да преследва наказателно предлагащите ин витро или техните фамилии. Макар че решението на съда в Алабама не не разрешава или лимитира ин витро оплождането, няколко снабдители на медицински услуги в щата се позоваха на опасения от правни последствия, защото през последните дни стопираха услугите за оплождане. Решението е взето от Върховния съд на щата и всички негови съдии са републиканци. Демократите от своя страна към този момент включиха протичащото се в Алабама в предизборната си акция, представяйки го като предизвестие, че в случай че завоюват изборите през ноември, техните противници ще се опитат да лимитират правата на дамите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР