Доналд Тръмп води сред другите кандидати на републиканците с около

...
Доналд Тръмп води сред другите кандидати на републиканците с около
Коментари Харесай

Проф. Караджов: Тръмп води сред другите кандидати на републиканците с около 15%

Доналд Тръмп води измежду другите претенденти на републиканците с към 15%. Той е огромна потискаща и смазваща мощ в тази партия. Това сподели преподавателят по публицистика в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов по Nova News.

По думите му в Колорадо и Мейн някогашният американски президент евентуално ще получи удобно решение от Върховния съд. " Там има болшинство от 6 на 3 консервативни висши съдии. Има много съществени легални причини да бъде върнат в бюлетината. Дори да бъде свален, това надали ще има сериозен резултат ", счита той. 

Според него отдръпването от конкуренцията на Крис Кристи се дължи на невъзможността му да " възпламени " републиканците, които са против Тръмп. " Никога не съумя да получи повече от 10% поддръжка, по тази причина закономерно се отхвърли, с цел да не разединява републиканците. Той желае гласовете му да отидат за Ники Хейли. Тя е перспективна, тъй като е нова за партията и се употребява с много повече доверие при републиканците, в сравнение с Байдън при демократите. Тя е умерена и постоянна. Може да притегли гласовете на самостоятелните гласоподаватели ", разяснява Караджов.

Проф. Караджов уточни, че Рон Десантис е водил, до момента в който Тръмп не е оповестил кандидатурата си. " Той навакса разликата и се върна на лидерската позиция. Десантис заема изолационистки позиции, споделяни в огромната си част и от Тръмп ", уточни той. И добави, че е допустимо Байдън да не е претендент за президент на демократите, само че това би било огромна изненада. 

Преподавателят изясни за любопитната система на избор, наречена коукъс. " Републиканците ще съберат хората в зали, където жителите ще пишат на листчета кого са избрали. После тези листчета ще бъдат преброявани. Демократите пък ще гласоподават по пощата ", изясни той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР