Доналд Тръмп след разговори с Реджеп Ердоган заяви, че не

...
Доналд Тръмп след разговори с Реджеп Ердоган заяви, че не
Коментари Харесай

Bloomberg: Тръмп призна, че не е могъл да убеди Ердоган да се откаже от С-400

Доналд Тръмп след диалози с Реджеп Ердоган съобщи, че не е в положение да убеди турския водач да се откаже от закупуването на съветските С-400, написа уеб сайтът Bloomberg.

Според организацията Тръмп също удостовери, че Вашингтон продължава да възприема придобиването на съветските комплекси като сериозен проблем, написа "Поглед инфо ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи по време на конференцията след срещата си с турския си сътрудник Реджеп Ердоган във Вашингтон в сряда, че той и групата съпътстващи го републикански сенатори не са съумели да убедят Ердоган в деня на договарянията да се откаже закупуването на съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400, оповестява Bloomberg.

Според организацията Тръмп също акцентира, че придобиването на съветски комплекси основава "сериозни проблеми " за Вашингтон и означи, че той към този момент е споделил на държавния секретар Майкъл Помпео да откри излаз от тази задънена улица.

Системите С-400, закупуването на които Анкара стартира по-рано тази година, "са предопределени да унищожават американските самолети и техните съдружници на по-големи дистанции и височини от по-старите типове оръжия ", напомня сътрудник на Bloomberg.

Междувременно американските служители са най-притеснени от обстоятелството, че след разполагането на С-400 в Турция, която също е член на програмата за развиване на изтребители от пето потомство F-35, Русия ще може по някакъв метод да получи секретните технологии, които разрешават на новите американски самолети да избегнат най-новите съветски системи за противовъздушна защита и по-късно ще ги употребява за рационализиране на оръжията си, изяснява създателят.

В края на октомври заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати по възлагане на публични поръчки Елън Лорд съобщи, че съгласно Вашингтон, Турция до края на тази година ще приключи разполагането на С-400. „ Системата за противовъздушна защита С-400, която е несъвместима с F-35, към момента е в Турция “, сподели Лорд, отбелязвайки, че Пентагонът „ чака тя да бъде в цялостна бойна подготвеност до края на годината “.

По-рано Министерството на защитата на Съединени американски щати неведнъж заявяваше, че в случай че Анкара не се откаже от С-400, тя ще бъде изключена от програмата F-35, се споделя в публикацията.

Според сътрудник на Bloomberg Турция взе участие в програмата през цялото време и ще би трябвало да закупи към 100 изтребители в нея, като по този метод стане четвъртият максимален участник в програмата след Япония, Австралия и Великобритания; в случай че американските управляващи изключат Турция, това ще удари най-малко 10 турски компании, които създават към хиляда разнообразни елементи за изтребителя.

Съдейки по някои изказвания, направени по-рано от господин Тръмп, той не поддържа решението за изключване на Турция, отбелязва създателят. Освен това Тръмп упрекна администрацията на своя предходник Барак Обама за това, че Анкара е била принудена да купи С-400 на, като твърди, че тя е отказала да продаде на Турция личните си системи за Противовъздушна отбрана Patriot.

Както акцентира публикацията, това не е правилно: в действителност самият Вашингтон се опита да предложи тези комплекси на Анкара, само че тя в отговор изиска Съединени американски щати също да трансферират част от технологиите за произвеждане на Patriot като част от договорката, с които американците не могат да се съгласят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР