Доналд Тръмп се закани, че ще затвори правителството, ако това

...
Доналд Тръмп се закани, че ще затвори правителството, ако това
Коментари Харесай

Ако трябва, ще затворя правителството, но ще има стена с Мексико

Доналд Тръмп се закани, че ще затвори държавното управление, в случай че това е належащо, с цел да построи стена по границата с Мексико. Американският президент приказва на протест в конгресния център във Финикс при първото си посещаване в щата Аризона.

В 80-минутната си тирада той още веднъж се нахвърли против публицистите. Било време да " изобличим лъжите на мошеническите медии ". В неговите показа те подбуждат принуждение, тъй като разрешавали да се чуе гласът на групите, " всяващи ненавист ".

" Те не оповестяват обстоятелствата, те не желаят да оповестят, че аз се изказах твърдо срещу неонацистите, белите супремасисти и Кей Кей Кей (Ку Клукс Клан) ", ядоса се президентът.

Той стартира с Шарлотсвил и разгласи, че случилото се е блъснало в сърцето Америка и че всички единомислещо осъждат " негодниците, които всяха ненавист и направиха принуждение ", и продължи с медиите.

" Открито приканих да бъде излекувано единството и да има обич " незабавно след събитията в Шарлотсвил, само че думите ми бяха изтълкувани неправилно.

Президентът бе остро подложен на критика и от републиканци, и от демократи, тъй като не назова неонацистите и други групи, всяващи ненавист в първата си реакция на митинга в Шарлотсвил на 12 август и тъй като сподели, че виновност за насилието носят и двете страни, припомня АП.

В конгресния център не влезе никой от двамата сенатори от Аризона - Джон Маккейн и Джеф Флейк, показва Ройтерс. Губернаторът републиканец Дъг Дюси посрещна Тръмп на летището, само че не участва на митинга.

Пред постройката се събраха протестиращи против президента и скандираха " Срам, позор, позор! ", " Не на Тръмп, не на Кей Кей Кей, не на фашистки Съединени щати! ". Стигна се до конфликти сред тях и последователите му. Полицията разпръсне с димни гранати и газ хората пред постройката, след което изясни, че стачкуващите ги заберяли с камъни и бутилки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР