Доналд Тръмп планира да подпише още тази седмица дълго отлагано

...
Доналд Тръмп планира да подпише още тази седмица дълго отлагано
Коментари Харесай

Тръмп подготвя забрана за използване на китайско телекомуникационно оборудване в САЩ

Доналд Тръмп възнамерява да подпише още тази седмица дълго отлагано изпълнително решение за възбрана на китайско телеком съоръжение за американските безжични мрежи, предава Fierce Wireless, цитирайки репортаж на Politico.

Изданието се базира на голям брой свои източници, съгласно които Тръмп бърза с подписването на документа за той да влезе в действие преди старта на Световния мобилен конгрес, който ще се организира в Барселона по-късно този месец. Именно по време на MWC 2019 се чака засилен интерес и реализирането на голям брой покупко-продажби за закупуване на нов хардуер за 5G мрежи. Huawei, обичайно измежду най-активните участници на форума, е най-големия производител на телекомуникационно съоръжение в света, само че в последно време компанията е подложен на мощен напън от няколко страни, измежду които преди всичко е Съединени американски щати. Независимо от множеството уверения на китайската компания, Вашингтон е уверен, че Huawei и други китайски компании, като ZTE да вземем за пример, работят в тясно съдействие с властта в Пекин и се насочат директни обвинявания, че чрез тях, Китай шпионира Съединени американски щати и съдружниците им. Тръмп към този момент подписа закон за възбрана на потреблението на съоръжение на двете упоменати китайски компании от федерални структури. Според Politico, сегашното желание се приготвя от девет месеца, само че точно MWC може да е причина то да влезе в действие в този момент.

„ Всяко публично деяние, ориентирано против Huawei може да има големи последствия за цялата промишленост “, написа Мат Капко от Fierce Wireless. „ То може да засегне и скоростта, с която операторите вкарват 5G във време на сериозно значим интервал за безжичната промишленост. Компанията има изключително мощно наличие в Европа, Азия и Африка, и до момента в който операторите се надпреварват с обещания да бият конкуренцията на полето на 5G услугите, несигурността към оборудването на Huawei и способността им да вземат дял в 5G доставките, може да наклони съществено вниманието към по-традиционни играчи на пазара, като Ericsson, Nokia, Qualcomm и други “.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР