Доналд Тръмп намекна, че може да се кандидатира отново за

...
Доналд Тръмп намекна, че може да се кандидатира отново за
Коментари Харесай

Завръщането на Тръмп: “Много, много, много вероятно е да се кандидатирам през 2024 г.”

Доналд Тръмп загатна, че може да се кандидатира още веднъж за Белия дом. Бившият президент на Съединени американски щати разгласи пред навалица в Айова, че “много, доста, доста евентуално ще го направи още веднъж ” през 2024 година, написа CNN.

Тръмп приказва на първия от четирите митинга, които ще се проведат в границите на пет дни, до момента в който води акция за републиканските претенденти за междинните избори идната седмица. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също пътува из страната, с цел да води акция за вота.



Доналд Тръмп. Снимка: БГНЕС

Нито Байдън, нито Тръмп са в бюлетината идващия вторник, когато американските гласоподаватели ще решат салдото на силите в Конгреса на Съединени американски щати и основни губернаторски постове. Но междинните избори ще дефинират политическия пейзаж в страната преди президентските избори след две години.

В четвъртък републиканецът Тръмп повтори неоснователното си изказване, че е изгубил през 2020 година заради необятно публикувани изборни измами.

“Бях претендент два пъти ”, сподели той. “Спечелих два пъти и се оправих доста по-добре втория път, като получих милиони повече гласове през 2020 година, в сравнение с през 2016 година ”

“И също получих повече гласове, от който и да е настоящ президент в историята на страната ни до момента ”, разяснява Тръмп. “И в този момент, с цел да направя страната ни сполучлива, безвредна и славна, е доста, доста, доста евентуално да се кандидатирам още веднъж ”.

Тръмп в действителност завоюва най-вече гласове, 72 милиона, за настоящ президент през 2020 година, само че въпреки всичко загуби от Байдън, който събра 81 милиона гласа.



Джо Байдън. Снимка: БГНЕС

Съобщава се, че Байдън, който организира предизборна акция в четвъртък в Ню Мексико и Калифорния, се срещал със старши съветници, с цел да възнамерява евентуалната си акция за преизбиране през 2024 година От своя страна Тръмп загатва от месеци за евентуална трета акция за Белия дом. През октомври той сподели на протест в Тексас: “Вероятно ще би трябвало отново да го направя ”. В Пенсилвания през септември още веднъж загатна: “Може да се наложи да го направя още веднъж ”.

Бившият старши консултант на Тръмп, Келиан Конуей, съобщи по-рано в четвъртък на събитие във Вашингтон, че нейният някогашен началник ще “съобщи скоро ” за евентуалните си президентски проекти.

Тя добави, че признава Тръмп за това, че е устоял на изкушението да разгласи кандидатурата си за Белия дом още тази година, защото това би отклонило вниманието от републиканските претенденти по време на междинните избори.

Ако се кандидатира през 2024 година, е малко евентуално да е единственият претендент в партията. Сред евентуалните му противници са някогашният вицепрезидент на Тръмп Майк Пенс и губернаторът на Флорида Рон ДеСантис.

Превод: Илина Стоянова

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР