Доналд Тръмп на фона на своя международен хотел във Вашингтон

...
Доналд Тръмп на фона на своя международен хотел във Вашингтон
Коментари Харесай

Имотите на Тръмп породиха нови обвинения в конфликт на интереси


Доналд Тръмп на фона на своя интернационален хотел във Вашингтон

Шейсет и четири търговски организации, задгранични държавни управления, републикански претенденти и други са отсядали или провеждали събития в парцели, свързани с американския президент Доналд Тръмп през първата му година на поста, съобщи непартийна политическа група в оповестен през днешния ден отчет, представен от Ройтерс.

Според групата " Пъблик ситизън " тези случаи съставляват " невиждани спорове на ползи ", защото Тръмп оглавява федералното държавно управление и не се е отказал от парцели, които са негова благосъстоятелност или носят името му.

Малко преди да встъпи в служба предходната година, Тръмп сподели, че ще съобщи контрола върху световната си бизнес империя на своите синове Доналд младши и Ерик и ще реалокира активите си в поверителен фонд, с цел да помогне да подсигурява, че като президент няма умишлено да подхваща дейности, които персонално да го облагодетелстват.

Много държавни и частни етични организации обявиха, че Тръмп би трябвало да отиде по-далеч, като се откаже от активи, които могат да провокират спор на ползи.

Според отчета представители на четири задгранични държавни управления - Кувейт, Малайзия, Саудитска Арабия и Турция - са провеждали събития в интернационалния хотел на Тръмп във Вашингтон.

Документи на Федералната изборна комисия демонстрират, че 24 организации, подкрепящи претенденти за Конгреса, са провеждали събития, най-вече за набиране на средства, в парцели на Тръмп. Всички те като него са били републиканци.

В парцели на Тръмп също по този начин са били провеждани събития, свързани с ползи в петролната и минната индустрия.

Докладът не включваше данни за разноските на 64-те групи в парцелите на Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР