Доналд Тръмп изглежда ще постигне голяма победа във Върховния съд

...
Доналд Тръмп изглежда ще постигне голяма победа във Върховния съд
Коментари Харесай

Тръмп с очакване за голяма победа във Върховния съд на САЩ

Доналд Тръмп наподобява ще реализира огромна победа във Върховния съд на Съединени американски щати, тъй като в четвъртък съдиите показаха подготвеност да отхвърлят правосъдното решение, с което някогашният президент Доналд Тръмп беше изключен от изборните описи в Колорадо заради присъединяване в протестите в Капитолия през 2021 година - дело с огромни последствия за изборите на 5 ноември, написа Ройтерс.

Деветимата съдии изслушаха причините по жалбата на Тръмп против решението на Върховния съд на Колорадо от 19 декември за дисквалифицирането му от бюлетината за първичните избори на републиканците в щата според 14-ата корекция на Конституцията на Съединени американски щати, след като е доказано, че е взел участие във офанзивите.

Тръмп е огромният любимец за номинацията на републиканците, който да се изправи против президента на Демократическата партия Джо Байдън.

Раздел 3 от 14-та корекция не разрешава всеки „ чиновник на Съединените щати “, положил клетва „ да поддържа Конституцията на Съединените щати “ и по-късно „ се е присъединил в протест или протест против същата, или е помагал на враговете ѝ “, да заема държавна позиция.

Съдиите прекараха много време в разсъждения по отношение на верния метод, по който щатите могат да ползват тази част от поправката против кандидат-президентите, като се концентрираха основно върху това дали Конгресът би трябвало първо да одобри закон.

Консервативните и демократичните съдии показаха опасенията си, че щатите имат властта сами да подхващат огромни дейности, които оказват въздействие върху президентските избори в цялата страна.

Главният арбитър Джон Робъртс сподели на Джейсън Мъри, представляващ четирима републикански гласоподаватели и двама самостоятелни гласоподаватели, които заведоха дело, с цел да не позволен Тръмп до гласуването в Колорадо, че в случай че решението на съда в Колорадо бъде доказано, други щати ще пристъпят към лични процедури за дисквалификация на претенденти от Демократическата или от Републиканската партия.

„ Така ще остане една шепа щати, която ще реши президентските избори. Това е много рискова последица “, сподели Робъртс.

„ Последиците от това, което направи Върховният съд на Колорадо, настояват някои хора, биха били много тежки “, разяснява арбитър Самуел Алито. „ Решението на Върховния съд на Колорадо може дейно да реши този въпрос за доста други щати, може би за всички други щати. “

Противниците на Тръмп се пробваха да го дисквалифицират допълнително от две дузини други щати – най-вече несполучливи старания – поради дейностите му, свързани с офанзивата на Капитолия на 6 януари 2021 година Мейн също му забрани да взе участие в изборите - решение, което беше отсрочено в очакване на позицията на Върховния съд по делото в Колорадо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР