Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Славчо Велков: Ердоган тества реакциите

Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила има много вътрешни проблеми и това е опит за подсилване на престижа му, както и за привличане на еврейското лоби в Съединени американски щати. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 специалистът по сигурността и народен представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков във връзка решението на президента на Съединени американски щати да разгласи Ерусалим за столица на Израел.

Това е и опит за изместване на вниманието от други райони, добави Велков.

Самият Тръмп надали е толкоз добър ценител на процесите в Близкия Изток, че да планува какво може да се случи след нещо сходно. Близкият Изток е доста тънка работа и всеки, който желае да взе участие в процесите там, би трябвало да си дава сметка до какво може да докара едно такова решение. Нито един американски президент не е стигал до подобен вид. Според мен това решение може да има непредвидими последствия след време, разяснява специалистът по сигурността.

Славчо Велков предвижда, че най-вероятно ще се стигне до трета интифада. Никога до момента не сме виждали мюсюлманския свят в такава консолидация, означи той.

Съединени американски щати изгубиха част от позициите си в същинския Близък Изток – Сирия и Ирак, и е допустимо с този ход Тръмп да опита да компенсира загубата, само че това надали ще се случи. Американският президент би трябвало да се вслуша в изказването на Хамас, че решението му отваря вратите на пъкъла. Може би Тръмп не си дава сметка, че израело-палестинските спорове постоянно са били в основата на всички следващи спорове в района, сподели Велков.

Той разяснява и настояването на президента на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила за проверка на Лозанския контракт. Лозанският контракт е на 94 години и се отнася до 11 страни, в това число България. В случая главно става въпрос за статута на Кипър и за статута на мюсюлманите в Гърция. Това беше и тест за реакция от страна на Ердоган, посредством който той си обезпечава и вътрешна поддръжка в Турция, защото се показва като покровител на турците отвън Турция, съобщи Славчо Велков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР