Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река навърши 103 години.

...
Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река навърши 103 години.
Коментари Харесай

Баба Дона отпразнува 103-ти рожден ден, защото не таи зло в сърцето

Дона Георгиева от сухиндолското село Бяла река навърши 103 години. Тя е най-възрастният гражданин в цялата община, а през 2020 година в нейна чест беше проведено общоселско тържество. То беше по случай един век от рождението й, предава локалната медия " Борба ".

И този път Дона Георгиева одобри посетители в дома си, които ѝ донесоха дарове. Възрастната жена беше поздравена от кметския наместник на селото Мадлена Русанова.

Баба Дона споделя, че като дребна е преболедувала от туберкулоза, ориста обаче ѝ отредила да изживее повече от век. Трудила се извънредно доста, не таи зло в сърцето си и е безапелационна, че годините отлитат бързо.

" Копаехме, жънехме. Пръчки облагородявахме. Като започнах да работя, нищо не знаех, само че се научих, всичко съм работила. Имаше доста лозя, доста пръчки съм облагородила. Грозде имаше, вино имаше, ракия имаше. Живяхме доста добре след 9 септември, като влязохме в ТКЗС-то. Къщи направихме, всичко. На 22 години се ожених и пристигнах в Бяла река. Пет деца сме на майка и на татко. Четири сестри и един брат. Много добре ни гледаха и по тази причина съм жива ", споделя баба Дона Георгиева, представена от " Борба ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР