Домът за медико-социални грижи за деца – Варна вече разполага

...
Домът за медико-социални грижи за деца – Варна вече разполага
Коментари Харесай

Ценен робот за прохождане получи Домът за медико-социални грижи за деца

Домът за медико-социални грижи за деца – Варна към този момент разполага с робот за прохождане - система за локомоторна терапия LokoHelp Woodway. Апаратурата е подаяние от благотворителната самодейност " Българската коледа “. Тя е извънредно скъпа, защото разкрива нова опция пред децата със съществени дефицити в моториката да проходят. Уредът съставлява роботизиран уред за симулация на походката. Използва се за рехабилитация на пациенти с увреждане или загуба на способността за вървене след заболяване или акцидент. Подходящ е за деца с церебрална парализа, Спина бифида, парализа на долните крака, хемипареза, неврологични нарушавания, невромускулни и ортопедични болести. Системата за локомоторна терапия спомага за възстановяване на: походката, нейната експедитивност и издръжливостта; симетрията на походката и дължината на крачките; подвижността на ставите; мускулната дължина; сърдечно-съдовите функции; намаляването на спазмите.

Телесното тегло на пациентите, с които се работи, може да е сред 5 и 150 кг.  Времето за образование в вървене зависи от преценката на лекарите и терапевтите. При пациенти с инсулт да вземем за пример рекомендацията е рехабилитацията да се прави три пъти седмично за интервал от най-малко 6 седмици. При деца с церебрална парализа лечението може да продължи месеци, даже години.

Системата за локомоторна терапия добавя спектъра от профилирана инсталация, с която разполага Домът за медико-социални грижи за деца - Варна. " Искрено се надявам, че тя ще способства резултатът от работата на висококвалифицираните ни експерти да бъде още по-добър и от ден на ден деца да си потеглят от нашето лечебно заведение щастливи и изправени на крайници “, съобщи шефът - доктор Стефка Джанкова. Тя сервира сърдечните си благодарности на хората, подкрепили обичайна благотворителна самодейност. " Българската Коледа “ ни подава за повторно ръка, посочи доктор Джанкова. В рамките на акция 2012/2013 година Домът за медико-социални грижи за деца – Варна получи уред за ударно-вълнова терапия и вана за подводно-струен масаж.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР