Домът на президента на Перу Дина Болуарте е бил обискиран

...
Домът на президента на Перу Дина Болуарте е бил обискиран
Коментари Харесай

Полицията нахлу в дома на президента на Перу

Домът на президента на Перу Дина Болуарте е бил обискиран като част от продължаващо следствие за корупция, оповестява Ал-джазира. Около 40 служители на реда са взели участие в акцията. Те са търсили часовници " Ролекс ", които президента не е заявил.

Докато държавни сътрудници обкръжиха къщата в столицата Лима, полицията блокираха насрещния трафик. По време на акцията Болуарте не бе в дома си. Полицията е направила претършуване и изземване.

Разследването против Дина Болуарте започва този месец, откакто в медиите се появиха вести, че тя носи разнообразни първокласни часовници на публични събития. В отговор на въпроси по какъв начин може да си разреши толкоз скъпи часовници на социална заплата, тя уточни, че те са резултат от упорита работа от 18-годишна възраст.

Главният прокурор Хуан Вилена означи, че президентът на Перу би трябвало да даде на държавното обвиняване три часовника " Ролекс " по отношение на следствието. Обвинител номер едно добави, че ще прегледа имуществените заявления на Болуарте от последните години, с цел да види дали има несъответствия.
 Рокади в държавното управление на Перу
Рокади в държавното управление на Перу

Президентът Дина Болуарте смени четирима министри
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР