Домашните лакомства безспорно са по-полезни от купешките, но рядко имаме

...
Домашните лакомства безспорно са по-полезни от купешките, но рядко имаме
Коментари Харесай

Супер вкусен домашен шоколад – става само за 15 минутки, а всички вкъщи го обожават

Домашните лакомства несъмнено са по-полезни от купешките, само че рядко имаме време да ги подготвяме. Този супер апетитен домакински шоколад ще ви отнеме не повече от 15 минути, с цел да да го приготвите, а с нищо не отстъпва на този в магазина, даже го превъзхожда, тъй като можете да добавите в него обичаните си артикули. Шоколадът е десерт, който обичат и дамите, и мъжете, и децата.
С тази рецепта елементарно ще можете да си го приготвяте и сами. Тя се състои от елементарни и налични съставки:
Рецептата за домакински шоколад.
Продукти:

270 гр. изсъхнало мляко
180 гр. захар
120 гр. масло
100 мл питейна вода
50 гр. какао
лешници (можете да вземете орехи или стафиди )
Технология на подготвяне:

1. Смесете сухото мляко с какаото до еднородна примес.
2. Сварете водата, прибавете захарта, с цел да сварите сироп. Задръжте получения сироп на огъня за 6 минути от момента на кипване. Ще видите, че вашият сироп стартира да се сгъстява. Сега е време да добавите маслото. Разбъркайте добре, до момента в който се разтопи.
3. Добавете в масления сироп сместа от мляко и какао, като бъркате пламенно. Прибавете лешници (орехи или стафиди) на усет. Ядките би трябвало да бъдат почистени добре от люспата. Разбъркайте сместа до гладка консистенция.
4. Изсипете шоколадовата примес в авансово приготвена форма. Загладете от горната страна. Сложете домашния шоколад на студено място за няколко часа.
Да ви е сладко!

А в случай че обичате кекс, ето по какъв начин да си извършите елементарен и бърз кекс, става страховит:

Списъкът с предписания за кекс е дълъг и в него участват най-различни предписания за кекс, в които съчетанието на продуктите от време на време звучи малко необичайно. Рецептата за елементарен кекс е рецептата за оня кекс, за който не са нужни никакви специфични съставки и може да се извърши във всеки един миг, като с изключение на всичко друго се и изпича бързо. Лесният кекс е в действителност доста елементарен, подобаващ за подготвяне от всеки новак готвач, даже и за тези, които в никакъв случай преди този момент не са приготвяли кекс или сладкиш. Лесният кекс е прочут освен на външен тип, а също и като усет, лесният кекс може да приготвите на бързо за закуска, или пък за десерт.

Нужни артикули:

4 броя яйца
200 грама кисело мляко
2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1 брой ванилия
1 супена лъжица какао
1 чаена лъжица сода за самун
2 чаени лъжици бакпулвер
2 супени лъжици пудра захар

Първата стъпка от рецептата за елементарен кекс е подготовката на течната примес. Разбивате доста добре захарта с яйцата с миксер или тел за разтрошаване, по-късно добавяте киселото мляко, в което сте разбъркали содата и още веднъж разбърквате. Добавяте олиотои ванилията и още веднъж разбърквате.
Пресявате брашното дружно с бакпулвера и лека-полека, при непрестанно разтрошаване го добавяте към течната примес и разбивате до приемане на гладна примес. Намазвате формата за кекс с олио и изсипвате сместа, като оставате 1 кафена чаша от нея, в която добавяте какаото, с цел да я оцветите. Изсипете какаовата примес отмерено върху ваниловата.
Печете кекса в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 40 минути, като проверявате дали е изпечен като го бучнете с съчка за зъби – в случай че излезе суха лесният кекс е подготвен. След като изстине поръсвате кекса с пудра захар.

Източници: За дамата и Супичка

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР