Домашен питбул нападна и рани 9-годишно момче в Асеновград. Инцидентът

...
Домашен питбул нападна и рани 9-годишно момче в Асеновград. Инцидентът
Коментари Харесай

Агресивният питбул в Асеновград за втори път нападал дете

Домашен питбул атакува и рани 9-годишно момче в Асеновград. Инцидентът става през вчерашния ден вечерта на детска площадка. Живеещите наоколо упорстват за незабавна интервенция на инистутициите кучето да бъде конфискувано от притежателите му. Според обезпокоени родители това е вторият случай за последните няколко месеца, в който питбулът демонстрира експанзия и атакува дете.

Около 18 часа през вчерашния ден, както нормално - 9-годишният Христо играел футбол с приятелите си в градинка в асеновградския квартал Запад.

" Кучето се появява без намордник, без каишка, скача, поваля сина ми, кучето го захапва за ръката и стартира битка. То е бойно куче, стартира да дърпа, да къса ", споделя бащата Стефан Бутев.

Останалите деца не са потърпевши. Те са съумели да избягат и да повикат помощ.

" Двама мои познати тук са го избавили надали не. Ако те се бяха позабавили и малко по-късно бяха разбрали какво се случва, сега може би щеше и да е най-лошото ", споделя бащата.

След случая детето е с разкъсни рани по ръцете и гърба. Сериозна е уплашено от случилото се.



" Не приказва, заобикаля тематиката, сподели, че повече няма да излезе от у дома, в случай че това куче не изчезне. Не желая никоя друга майка да изживее това, което аз изживях нощес ", споделя майка му Даниела Бутева.

Според живеещи в региона това не е първият случай, в който кучето атакува дете.

" Друг път е нахапвало момиченце от третия етаж, което живее в блока. Въпреки това институциите не започнаха никакви ограничения ", споделя съседка.

Родителите от региона упорстват за незабавно решение на казуса, с цел да няма други потърпевши деца.

Потърсихме собственичката на питбула на домашния ѝ адрес, само че никой не отвори. От полицията и общината в Асеновград към този момент са направили инспекция по случая. Връчен е акт и следва стопаните на кучето да бъдат санкционирани, тъй като не са обезпечили безвредна среда за животното и близките.

Автор: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР