Домакините от Кот д`Ивоар спечелиха Купата на Африка по футбол

...
Домакините от Кот д`Ивоар спечелиха Купата на Африка по футбол
Коментари Харесай

Късен гол остави Купата на Африка в Кот д'Ивоар

Домакините от Кот д`Ивоар завоюваха Купата на Африка по футбол след победа с 2:1 над Нигерия на финала след поврат.

Нигерийците откриха резултата посредством бранителя Уилям Трост-Еконг преди почивката, само че през второто полувреме " слоновете " обърнаха мача с голове на Франк Кеси в 62-ата минута и на Себастиен Алер в 81-ата.

Въпреки загубата с 0:4 от Екваториална Гвинея в груповата фаза, уволнението на мениджъра Жан-Луи Гасе по средата на шампионата и замяната му с асистента Емерс Фае, последвало превъзмогване на Сенегал след дузпи на осминафинала, домакините съумяха да се поздравят с крайната победа.

Кот д`Ивоар стигна до изравнителен гол в продълженията против Мали преди да обърне в продълженията към този момент в миг, когато умората беше забележима.

Така отборът на домакините стигна до трофея в Купата на Африканските народи след може би най-впечатляващата серия от футболни подвизи.

Себастиан Алер беше героят, когато Кот д`Ивоар към този момент поведе с 2:1, което към този момент предполагаше и третата купа на страната от Купата на африканските народи.

Предишните им трофеи са от 1992-а и от 2015-а година.

Алер се разписа от воле девет минути преди края на мача, засичайки подаване на Симон Адингра, който асистира и за попадението на Кесие.

С поддръжката на публиката не беше изненада за домакините да поемат контрола над играта от първия съдийски сигнал, до момента в който Нигерия избра контраатаки.

Кот д`Ивоар стартира блестящо и сътвори по-добрите положения през първото полувреме, като Макс Градел и Симон Адингра бяха близо да отбележат откриваощ попадение.

Но с първия си удар по посока на вратата нигерийците отктриха, когато Трост Еконг надскоми защитник на оранжевите и вкара третия си гол в шампионата.

Суперорлите влязоха във финала непобедени в предходните си 22 мача, само че трябваше да се предадат пред бързите офанзиви на домакините и най-много на 22-годишното крило Адингра, който се върна тази година в Брайтън след наем в белгийския Унион Сен Жилоа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР