Домакинът на следващите Олимпийски игри Токио отбеляза една година до

...
Домакинът на следващите Олимпийски игри Токио отбеляза една година до
Коментари Харесай

Токио отбеляза една година до началото на Олимпиадата

Домакинът на идващите Олимпийски игри Токио означи една година до началото на най-голямото спортно събитие в света. Игрите в японската столица ще се проведат от 24 юли до 9 август 2020-та година.

Организаторите имаха много проблеми в последните години, свързани с терзания за сериозните жеги в този интервал от годината, както и възходящия бюджет на Игрите, само че година преди церемонията по откриването от Изпълнителния комитет и Международния олимпийски комитет показаха задоволството от равнището на подготовка. “Мога почтено да заявя, че в никакъв случай не съм виждал по-подготвен град от Токио 12 месеца преди старта на Олимпиадата ”, разяснява президентът на МОК Томас Бах. “Налице са всички фактори, които вършат едни Олимпийски игри в действителност специфични. Спортистите ги чака едно необикновено прекарване ”, добави Бах, който направи показателен мач по фехтовка по време на церемонията.

Организаторите акцентираха “безпрецедентното ” търсене на билети, както и обстоятелството, че 200 хиляди души са кандидатствали за 80 хиляди доброволчески позиции. “Без да усетим, минаха шест години, откогато Токио бе определен за хазаин, само че се веселя, че подготовката върви доста добре ”, сподели министър председателят на Япония Шиндзо Абе.

Половината от плануваните нови уреди към този момент са издигнати, а уредниците декларират, че градежът на останалите върви по график. На церемонията през днешния ден бе оголен и дизайнът на медалите, които ще бъдат раздавани на призьорите. Последното възобновяване на бюджета за Олимпиадата през декември предходната година разкри, че организацията и провеждането на Игрите ще коства 12,1 милиарда $, а досега 7,5 милиона души са се записали за присъединяване в лотарията за билети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР