Долната камара на руския парламент - Държавната дума, днес одобри

...
Долната камара на руския парламент - Държавната дума, днес одобри
Коментари Харесай

Рекордни разходи за отбрана в бюджета на Русия за 2024 г., одобрен от Думата

Долната камара на съветския парламент - Държавната дума, през днешния ден утвърди бюджета на Руската федерация за 2024 година В него се планува нарастване на разходната част с към 25 на 100, като рекордна част от тази сума е планувана за военни цели, съобщи Асошиейтед прес.

За първи път в модерната съветска история разноските за защита се чака да надвишат обществените заплащания, заложени в държавния бюджет.

Депутатите от групата на Комунистическата партия на Руската федерация са дали своят вот срещу, защото, съгласно тях, в новия бюджет не е планувана задоволително финансова поддръжка за възрастните хора, заради което пенсиите им ще останат ниски, съобщи ТАСС, представена от АП.

Руското финансово министерство разгласи, че чака разходната част в бюджета през 2024 година да доближи 36,66 трилиона рубли (410,48 милиарда долара). Предвижда се бюджетният недостиг да възлезе на 0,8 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на Русия.

Част от съветския бюджет за идната година е секретна, защото ръководещите в Кремъл се пробват да запазят в загадка военните си проекти на фона на нашествието в Украйна, показва АП.

Определяните като незавимиси съветски публицисти Фарида Рустамова Максим Товкайло оповестиха в обществената мрежа " Телеграм ", че към 39 на 100 разноските, планувани в новия бюджет на Русия, са планувани за военните, за силите за сигурност и за полицията в страната.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР