Долната камара на парламента на Германия прие в петък законопроект

...
Долната камара на парламента на Германия прие в петък законопроект
Коментари Харесай

Германия се отказва постепенно от отоплението на петролни продукти и газ

Долната камара на Народното събрание на Германия одобри в петък законопроект за последователно унищожаване на системите за отопление с нефт и газ след месеци на разногласия, само че смекченият законопроект значи, че задачата на бранша за климата до 2030 година не може да бъде реализирана, заяви министерството на стопанската система, представено от Ройтерс.

Съгласно законопроекта, част от устрема на Германия да стане климатично неутрална до 2045 година, отоплителните системи, конфигурирани в нови планове и в остарели здания, ситуирани в региони с общински отоплителен проект, ще би трябвало да работят с 65% възобновима сила.

Газовите нагреватели към момента могат да бъдат конфигурирани от идната година, в случай че могат да бъдат преобразувани на водород, в това число в нови здания, в случай че не са част от нови разработки.

399 парламентаристи гласоподаваха " за ", 275 бяха " срещу ", а петима се въздържаха.

Правителството ще субсидира прекосяването на други източници на отопление с пари от своя Фонд за климата и трансформацията за понижаване на излъчванията в строителния бранш на Германия до 2030 година Секторът е виновен за 112 милиона тона парникови газове предходната година, или 15% от общите излъчвания на Германия.

Министерството на стопанската система призна, че смекчаването на първичния план на законопроекта, който би наложил зеления преход доста по-рано, би означавало, че Германия няма да реализира задачата си за излъчвания в бранша до 2030 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР