Долната камара на американския Конгрес (Камарата на представителите) прие законопроекта

...
Долната камара на американския Конгрес (Камарата на представителите) прие законопроекта
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ прие законопроекта на Байдън за социални разходи

Долната камара на американския Конгрес (Камарата на представителите) одобри законопроекта на президента Джо Байдън за вложение на 1,750 милиарда $ в обществена сигурност и ограничения против световното стопляне, съобщи Ройтерс.

Законопроектът Build Back Better Act съдържа средства за обучение, намаление на здравните разноски на елементарните американци и ограничения за запазване на околната среда.

Текстът бе признат с 220 против 213 гласа в Камарата на представителите в петък след огромно закъснение, породено от изявлението на водача на малцинството Кевин Маккарти, което продължи повече от осем часа в четвъртък вечерта. По този метод долната камара на Конгреса извърши желанието на президента Байдън законопроектът да бъде признат до Деня на благодарността.

Депутатът Джаред Голдън беше единственият демократ, който гласоподава срещу закона заради опасения за промени в данъчните правила, които биха били от изгода за богатите, само че не изключи да гласоподава за законопроекта, откакто той бъде признат в Сената и върна за новото гласоподаване в Конгреса.

Подкрепата на законопроекта в Сената обаче не е сигурна, защото част от демократите на Джо Байдън имат запаси във връзка с размера на разноските.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР