Доларът показва стабилна динамика в четвъртък, но ще завърши ноември

...
Доларът показва стабилна динамика в четвъртък, но ще завърши ноември
Коментари Харесай

Паундът е най-скъп от два месеца насам. Brexit се прояснява

Доларът демонстрира постоянна динамичност в четвъртък, само че ще приключи ноември с намаляване по отношение на главните международни валути. Инвеститорите бяха разочаровани от прекомерно бавното напредване на закона за данъчната промяна в Съединени американски щати.

Британският фунт стерлинг от своя страна показва убеденост и продължава подема се, с помощта на подобряващите се очаквания за сполучливо подписване на договорката по Brexit.

Паундът през днешния ден пораства с 0,5 % до $1,3469, преди този момент достигнал най-много на цената от 26 септември насам - $1,3480. През ноември английската валута нарастна с 1,4 %.

Медиите на Острова оповестиха, че Лондон се е споразумял да заплати за раздялата си с Европейски Съюз 50 милиарда евро, което ще деблокира договарянията за Brexit.

Еврото повишава курса си с 0,2 % до $1,1864 и ще завърши ноември с растеж от 1,9 %, оставайки покрай най-високото си ниво от два месеца насам.

Доларът укрепва с 0,1 % по отношение на японската валута до равнище 111,99 йени, оттласквайки се от 10-седмичния най-малко - 110,85 йени за $.

Инвеститорите не престават да наблюдават за напрегната обстановка на Корейския полуостров след следващата ракетна провокация на Пхенян.

Австралийският $ пораства с 0,2 % до $0,7585 след по-добрите от предстоящите данни за индустриалната интензивност в Китай през ноември. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР