Документът представен от Каракачанов за ромите не е в този

...
Документът представен от Каракачанов за ромите не е в този
Коментари Харесай

Рамадан Аталай: Концепцията на Каракачанов за ромите създава напрежение

Документът показан от Каракачанов за ромите не е в този тип, в който би трябвало. В множеството от текстовете се основава напрежение, а няма решение на ромските проблеми. Самото заглавие основава и подготвя към напрежение. Пропуски има и от ромския етнос, само че и от политиците. Това съобщи Рамадан Аталай от Движение за права и свободи в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Задължителните неща в текстове са притеснителни в този документ. Трябва да създадем една междинна класа у ромите. нека министрите е бъдат загрижени, за това двете общности да имат допирна точка на разбиране ", сподели още той.

"Цялата общественост си изискуем това да приобщим ромите. Ние сме им длъжници,а ромите на нас да стартират да изпълнват разпоредбите. Иначе този тежък проблем ще остане като тежест върху децата ни и внуците ни ", добави депутатът от Движение за права и свободи.

"Документ написан от политическа групировка, си остава политически документ. "Патриотите " не желаят да опознаят ромите и да ги възприемат. ", приключи Рамадан Аталай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР