Документът на Министерството на отбраната на Украйна, за който се

...
Документът на Министерството на отбраната на Украйна, за който се
Коментари Харесай

Русия представи документ за тайни украински биолаборатории. Оказа се фалшив

Документът на Министерството на защитата на Украйна, за който се твърди, че потвърждава съществуването на секрети украински биологични лаборатории и съдействието им с американските военни биолаборатории, оповестен от прокремълски медии, в това число малките екрани " Известия ", " Взгляд ", REN и " Царград ", се оказа подправен.

Това разгласи проверяващото издание The Insider, представено от съветската версия на " Свободна Европа ".

В документа, оповестен на 14 юни, се споделя, че президентът на Украйна Володимир Зеленски е подписал декрет за заличаване на персонални данни на чиновници на украински предприятия и военнослужещи, които са сътрудничили с американски лаборатории. Твърди се, че става дума за чиновниците на три организации: Центъра за публично здраве на Украйна, Украинския институт за битка с чумата " Мечников " и " Житомирския лабораторен център за превоз ".

The Insider обръща внимание на обстоятелството, че текстът на документа съдържа явни неточности в използването на украинския език и че евентуално първо е написан на съветски и едвам по-късно е преведен и то неприятно.

В горната дясна част на документа е посочен адресът: " ул. Володимирска ул., 33, година Киев ".

" Улица " на украински е " вулиця ", а вместо град се употребява " мiсто ". Затова верните съкращения биха били " вул. " и " м. "

Освен това при изписването на " Службата за сигурност на Украйна " думата " bezpeki " ( " сигурност " ) в цялостното име на СБУ в бизнес документи постоянно се изписва с дребна писмен знак, за разлика от метода по който е показана в съветския документ.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР