Документът е приет без никакви съображения от премиера и министритеОт

...
Документът е приет без никакви съображения от премиера и министритеОт
Коментари Харесай

Публикуваха стенограмата от заседанието на кабинета за новата частна болница

Документът е признат без никакви съображения от премиера и министрите

От Министерския съвет разгласиха стенограмата от съвещанието на служебното държавно управление, на което бе взето решението за основаване на частна детска болница „ Мама и аз “. Обсъждането се е провело на 30 април т.г., а на идващия ден – 1 май, беше анулирано. Документът е оповестен през днешния ден и е обществено наличен на Правно-информационната система на Министерския съвет.

За решението рапортува служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева, като то е признато без служебният министър председател и другите министри да изразят съображения по него, излиза наяве от документа.

Според Кондева, за градежа на частната болница " Мама и аз " са преминати преминати всички нужни процедури. " Получили сме утвърждението на всички институции, които вземат участие в този развой, те са приложени към документите и по отношение на всичко, което изложих предлагаме план на решение на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебно заведение за болнична помощ на територията на град София ", изяснява министър Кондева.

Като причини тя показва, че в границите на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от Националната здравноосигурителна каса, съгласно което се смята за допустимо финансирането на декларираните от вложителя действия в интервала на тяхното осъществяване и в границите на одобрените от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса финансови параметри при подписване на контракт.

Решението на Министерски съвет, с което утвърждава капиталовото желание на " Търговска лига " за градеж на огромна болница за деца и възрастни, предизвика необятно публично неодобрение.

На негов декор през вчерашния ден служебният министър председател Димитър Главчев анулира решението за построяването на частната болница като съобщи, че ще желае пояснение от здравния министър доктор Галя Кондева.

Стенограмата вижте (.pdf)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР