Документалният филм Завийте наляво: преживейте невероятното на режисьора Андрю Андерсън

...
Документалният филм Завийте наляво: преживейте невероятното на режисьора Андрю Андерсън
Коментари Харесай

Филм от САЩ спечели наградата на фестивала на червенокръстките филми

Документалният филм " Завийте наляво: преживейте невероятното " на режисьора Андрю Андерсън от Съединени американски щати беше отличен с Голямата премия " Кристален транспортен съд " на 17-ия Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Сред отличените е и Българската национална телевизия за кино лентата " Аз, ти и другари " на режисьора Борислава Димова.


Американският документален филм впечатли журито с описа за битката на основния воин със ориста и по какъв начин човек би трябвало да продължи по пътя си, с цел да реализира задачата си.
Яна Маринова, член на журито на фестивала: Кристалният транспортен съд " отива при " Завийте наляво: преживейте невероятното " от Съединени американски щати. Много се веселя, че бяхме единомислещи в решението си този филм да завоюва премията.
С премията на президента на БЧК беше отличена Българска национална телевизия за кино лентата на Борислава Димова „ Аз, ти и другари ". В категорията " Филми на Червения кръст и Червения полумесец " премията за най-хубав филм беше присъдена на " Глухарче " на режисьора Хорхе Белвер от Испания. За най-хубав игрален филм беше определена лентата " Врагове " на режисьора Светослав Овчаров.
Проф. Божидар Манев, живописен шеф на фестивала: Големият заряд на фестивала, неговата висока филантропична концепция и неговата доста чиста, добросъвестна акция да бъде показан пред обществеността се увенчава с добър резултат.
Това издание на фестивала мина под слогана " Агресия - Хуманност - Кино ".
Проф. Божидар Манев, живописен шеф на фестивала: Защото нашият език за другарство с публиката, с медиите - е киното.
В конкурсната стратегия на Международния фестивал на червенокръстките филми бяха включени общо 202 кино лентата, а в съпътстващата стратегия феновете имаха опция да видят над 140 ленти от 47 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР